Kaksi nuorta huippututkijaa Jyväskylään kansainvälisellä tutkijaliikkuvuusrahoituksella

PhD Noora Ronkaiselle ja PhD Kori Allanille on myönnetty Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowship (MSCA-IF) -rahoitus. MSCA-IF on kansainvälisesti kilpailtu huippututkimusta edistävä rahoitus, jolla tuetaan tutkijaliikkuvuutta ja lahjakkaiden tutkijoiden pätevöitymistä tutkijanuralla.

Noora RonkainenNoora Ronkainen sai 180 000 euroa hankkeelleen “Learning and Being in Sport: A Phenomenological Investigation”. Ronkaisen tutkimus pohjautuu eksistentiaalisen fenomenologian viitekehykseen ja selvittää opiskelija-urheilijoiden oppimiskokemuksia urheilussa, tarjoten innovatiivista tietoa jota voidaan hyödyntää epämuodollisten oppimiskokemusten validoinnissa. Hän toteuttaa kaksivuotisen hankkeensa psykologian laitoksessa yliopistotutkija Tatiana Ryban johtamassa projektissa.

Noora Ronkainen on väitellyt Aarhusin yliopistossa Tanskassa vuonna 2015, jonka jälkeen hän on työskennellyt postdoc-tutkijana Shanghai Jiao Tong -yliopistossa Kiinassa ja Liverpool John Moores -yliopistossa Englannissa. Hänen tutkimuksensa on käsitellyt urheilijan urakehitystä, henkisyyttä urheilussa, urheilijan identiteettiä ja valmennusfilosofiaa.

Kori AllanKori Allan sai 191 000 euroa hankkeelleen "Investing in the Arctic: the affective and temporal contradictions of work, mobility and inequality in Northern peripheries”. Allan tutkii projektissaan muuttuvaa työtä Lapin kasvavissa talouksissa epätasa-arvon, temporaalisuuden ja affektiivisuuden näkökulmista. Samalla hän kehittää etnografisia ja diskurssianalyyttisiä tutkimusmenetelmiä muuttuvan työelämän, epätasa-arvon ja liikkuvuuden tutkimukseen.  Hän toteuttaa kaksivuotisen tutkimushankkeensa kieli- ja viestintätieteiden laitoksen professori Sari Pietikäisen johtamassa, Suomen Akatemian rahoittamassa Cold Rush -projektissa, jossa tutkitaan kielen ja identiteetin roolia Arktisen alueen taloudellisissa ja poliittisissa muutoksissa.

Kanadalainen Kori Allan on kansainvälinen lingvistinen antropologi, joka on väitellyt tohtoriksi antropologiasta Toronton yliopistossa vuonna 2014. Hän on työskennellyt Newcastlen yliopistossa (Australia), Tampereen yliopistossa ja parhaillaan Yorkin yliopistossa Kanadassa. Hänen tutkimusaiheisiinsa kuuluvat mm. siirtolaisten työttömyys, prekariaattityö ja vapaaehtoistyö.

Noora Ronkainen, n.j.ronkainen@ljmu.ac.uk

Kori Allan, allankor@yorku.ca