Norssin alakoulu järjestää tiedeiltamat

Aika: torstai 15.2.2018 koulupäivä 9.00-14.00 ja iltamat klo 18.00-19.30
Paikka: Jyväskylän Normaalikoulun alakoulu, Pitkäkatu 8, 40700 Jyväskylä

Normaalikoulun alakoulu toteuttaa koko päivän mittaisen tiedeprojektien juhlan. Koulupäivän aikana Keski-Suomen LUMA-keskuksen tiimi järjestää oppilaille monipuolisia tiedetyöpajoja. Työpajoissa toimittuaan oppilaat pystyttävät luokkiin viikkojen työn tulokset, oppilaiden omien tiedeprojektien esittelyn. Tiedepäivä huipentuu tiedeiltamiin Norssin alakoululla klo 18-19.30. Paikalle saapuu norssilaisten huoltajia sekä kutsuvieraita ihastelemaan koululaisten toteuttamia projekteja ja upeita esittelyjä. Illan aikana järjestetään myös kielimessut, jossa kieltenopettajat esittelevät mahdollisia Norssilla opiskeltavia kieliä omaa kielivalintaa tukemaan.

Normaalikoulun oppilaat ovat työskennelleet tammi- ja helmikuussa tiedeprojektien parissa. Koko koulu osallistuu LUMA-Keskus Suomi -verkoston tukemaan StarT-toimintaan, jossa koululaisryhmät tekevät monimuotoisia, tiedeaiheisia projekteja, jakavat työnsä tuloksia koulussaan ja hakevat esittelemään niitä paikallisille ja valtakunnallisille tiedefestareille. Keski-Suomen StarT-aluefestarit järjestetään Jyväskylän yliopistossa tiistaina 10.4. ja valtakunnallinen StarT-gaala Tampereella 5.6.2018.

Koululaisten projekteissa nähdään niin liikkuvia leluja kuin ryhmätyöskentelyä erilaisten teemojen parissa, kuten unelmamatkan, oman lehden tai avaruuskulkuneuvon suunnittelu ja toteuttaminen. Myös omia pelejä on ohjelmoitu. Projektitoiminnan myötä koululaiset ovat innostuneet tekniikan, tvt:n ja tutkimuksen yhdistämisestä muuhun koulutyöhön. Viime vuonna Norssin tiedeprojektit niittivät mainetta valtakunnallista gaalaa myöten, ja tavoitteet ovat korkealla tänäkin vuonna!

Susanne Roos, lehtori, Normaalikoulun alakoulu
susanne.roos@norssi.jyu.fi