Ajankohtaista

IT-tiedekunnan joukkue voitti Jyväskylän Future City Challenge -kilpailun reaaliaikaisen pysäköinnin ratkaisulla

LORIOT-tiimi teki digitaalisen ratkaisun kadunvarsipysäköinnin reaaliaikaiseen seuraamiseen. Ratkaisussa autonkuljettaja pystyy tarkistamaan reaaliaikaisesti kaupungin vapaat parkkipaikat tai pyytämään ennustetta vapautuvista pysäköintitiloista. Innovaatiossa hyödynnetään digitaalista reaaliaikaista seurantaa ja koneoppimista, joka on tekoälyn osa-alue.

Tiimi käytti kaikkia kilpailuun tarjottuja digitaalisia alustoja eli Digitan tarjoamaa maan kattavaa LoRaWAN-teknologiaan perustuvaa langatonta tietoverkkoa ja IBM:n Bluemix-innovaatioalustaa, joka sisältää mm. IBM Watson -tekoälyn ja IoT-alustan. Lisäksi tiimit pääsivät hyödyntämään kaupungin avointa dataa Etteplanin johtavan IoT-asiantuntijaorganisaation tuella.

LORIOT-tiimin vetäjä on Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan tutkijatohtori Andrei Costin. Tiimin kaikilla jäsenillä on vahva osaaminen informaatioteknologian eri osa-alueilla ja puolet työskentelee IT-tiedekunnassa.

TeamLoriots_www.jpg
Kuva: (Takarivi oikealta) Mika Kataikko (Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö), Vadim Bogulean (Senior Software Engineer, Elisa/Amdocs), Abrial Bertel (Consultant in Machine Learning, Energy Sectors) ja Muhammad Asghar (tutkijatohtori, JY). (Eturivi oikealta) Andrei Costin (tutkijatohtori, JY), Anca-Elena Apetre (Senior DevOps/Infra Engineer) ja Khaula Zeeshan (tutkimusavustaja, JY). Kuvaaja: Tarja Leporanta.

Future City Challenge: https://www.futurecitychallenge.fi/   
Lue lisää: http://www.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/1/0/96527 

Lisätietoja:
Andrei Costin, ancostin@jyu.fi, 040 8055150

kuuluu seuraaviin kategorioihin: