Ajankohtaista

Uutuuskirja Suomen yleisimmästä nisäkkäästä

Alkamisaika: perjantai 23. maaliskuuta 2018, 13.00

Päättymisaika: perjantai 23. maaliskuuta 2018, 15.00

Paikka: Ylistönrinne, Bio- ja ympäristötieteiden laitoksen sali YAA303

Metsämyyrä on suomalaisen luonnon tuntematon suuruus. Hyvinä myyrävuosina varvikoissa vipeltää jopa kuutisenkymmentä metsämyyrää jokaista suomalaista kohti, mutta harva meistä on nähnyt niistä yhtäkään. Millainen eläin metsämyyrä oikein on?

Näin kerrotaan professori Hannu Ylösen juuri julkaistavassa "Myyrän salainen elämä" –kirjassa (Atena). Uusi kirja avartaa Suomen yleisimmän nisäkkään metsämyyrän ja muidenkin varvikon vaeltajien maailmaa ja johdattaa lukijan niin metsään, niityille kuin tutkimuslaboratorioonkin. Pieni suuri myyrä on osoittautunut antoisaksi tutkimuskohteeksi, jota tarkkailemalla avautuu laajempia näköaloja myös muiden lajien elämään sekä esimerkiksi ilmastonmuutoksen ymmärtämiseen. Kirja julkaistaan perjantaina 23.3. klo 13:15 bio- ja ympäristötieteiden laitoksen salissa YAA303.

Myyräntyötä 30 vuottaMyyrän salainen elämä

Professori Hannu Ylönen on tutkinut myyrien ja muiden jyrsijöiden ekologiaa ja käyttäytymistä eri puolilla maailmaa koko akateemisen uransa. Pääasiassa hän on keskittynyt kotoisiin myyriimme Konneveden tutkimusasemalla, mutta ulkomailla vietettyjen tutkimusjaksojen aikana Ylönen on tutkinut aavikkojyrsijöitä mm. Israelissa ja kotihiiren sekä pienten pussieläinten ekologiaa Australiassa. Hänen erityinen kiinnostuksen kohteensa on ollut myyrien ja pikkupetojen, kärpän ja lumikon väliset vuorovaikutukset. Ylönen on toiminut Konneveden tutkimusaseman johtajana 2005 vuodesta lähtien.  Huomattava osa Jyväskylän yliopiston bio- ja ympäristötieteiden laitoksen kokeellisen ekologian kenttätöistä toteutetaankin juuri Konneveden tutkimusasemalla.

Hannu Ylönen on arvostettu luontoasiantuntija. Hän toimii myös Laukaa-Konnevesi-lehden kolumnistina ja on kirjoittanut satuja ja novelleja, mm. ” Tarinoita pienestä purresta ja sen ympäriltä” (Haikustannus 2014).

Lämpimästi tervetuloa kirjanjulkistamistilaisuuteen, jossa Hannu Ylönen kertoo tuoreesta kirjastaan sekä tutkimuksestaan. Kirjan Atena Kustantajan edustaja on myös paikalla. Kirjaa on myös saatavana julkistamistilaisuudessa tarjoushintaan. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Lisätietoja:

kuuluu seuraaviin kategorioihin: