QS Ranking: Jyväskylän yliopistosta kolme tieteenalaa maailman huippujen listalla

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteen tutkimus on arvioitu korkealle tasolle kansainvälisessä QS World University Rankings by Subject -vertailussa. Kasvatustieteet pisteytettiin sijalle 101-150, eli sijoitus säilyi edellisvuoden arvioinnin tasolla. Liikuntatieteet arvioitiin nyt toista kertaa ja jyväskyläläinen osaaminen sijoitettiin jälleen välille 51-100. Fysiikan tutkimus arvioitiin sijoille 351-400.

- Iloitsemme, että JYU on erinomaisesti sijoittunut perinteisellä vahvuusalallaan kasvatustieteissä sekä alalla, jossa olemme Suomen ainoa eli liikuntatieteissä. Myös fysiikan hieno sijoitus on ilahduttavaa, vararehtori Marja-Leena Laakso kertoo.

QS World University Rankings by Subject -vertailussa arvioidaan yliopistojen suoriutumista 48 eri tieteenalalla. Sijoitusten perusteena olevat mittarit ovat akateeminen vertaisarviointi, työnantaja-arviointi, tieteellisten julkaisujen lainausten määrä sekä tutkijoiden ja työn vaikuttavuus ja tuloksellisuus. Rankingiin pääsivät 1 130 parasta yliopistoa 151 maasta.

- QS poikkeaa muista rankingeista erityisesti siinä, että yliopiston kansainvälisellä näkyvyydellä ja maineella on siinä merkittävä painoarvo akateemisten vertaisarvioiden ja työnantaja-arvioiden kautta, Laakso arvioi.

Jyväskylän yliopisto on QS:n vuonna 2017 toteuttamassa yliopistoa kokonaisuutena arvioivassa World University Rankingissa sijalla 338. Vuoden 2018 tulokset julkaistaan kesäkuussa.

vararehtori Marja-Leena Laakso, puh. 040 805 4024, marja-leena.laakso@jyu.fi

kansainvälistymispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.m.gronlund@jyu.fi

QS World University Rankings by Subject: https://www.topuniversities.com/subject-rankings/2018

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,