STIMEY-Festivaali

Alkamisaika: perjantai 20. huhtikuuta 2018, 09.00

Päättymisaika: perjantai 20. huhtikuuta 2018, 16.00

Paikka: Mattilanniemi, Agora, B-siipi 3.krs, Mattilanniemi 2

STIMEY-festivaali kuvaTervetuloa mukaan tutustumaan mielenkiintoisiin STEM-aiheisiin ja yhteiskehittämään hauskaa oppimisympäristöä STIMEY-Festivaaliin!

STIMEY-hankkeen tavoitteena on saada nuoret innostumaan STEM-aineista (luonnontieteet, teknologia, tekniikka ja matematiikka) uudenlaisella oppimisympäristöllä, joka yhdistää robotit, sosiaalisen verkkoympäristön, radion ja oppimispelit luovalla tavalla.

STIMEY-Festivaalissa haluamme esitellä, mitä olemme jo saaneet aikaan, sekä kerätä kokemuksia ja näkemyksiä kohderyhmiltämme: nuorilta, vanhemmilta, opettajilta ja STEM-alan asiantuntijoilta. Saamamme palautteen pohjalta jatkamme kehitystyötä juuri siihen suuntaan, mitä käyttäjät itse toivovat!

Ohjelmassa on työpajoja, joissa tutustutaan robotteihin, kehitteillä oleviin fysiikkasimulaatioihin ja muihin innostaviin välineisiin, joilla oppia lisää STEM-aineista.Tapahtuma järjestetään samanaikaisesti myös Espanjassa, Kreikassa, Saksassa ja Valko-Venäjällä.

Pääsette esimerkiksi kokeilemaan 4Dframe ja ReBOT –sarjoja, joilla voi nikkaroida robotteja kierrätysmateriaaleista.

Varaattehan paikkanne työpajoihin ajoissa, sillä paikkoja on rajallisesti! Kaikki työpajoihin osallistuneet saavat myös pienen yllätyspalkinnon.

(Voit myös tulla paikalle ilmoittautumatta tutustumaan STIMEY:yn.)

10-18-vuotias nuori, tarvitsemme juuri sinun asiantuntijanäkemystäsi kehittääksemme STIMEY-oppimisympäristöstä kiinnostavan, hauskan ja tehokkaan!

Opettajat, vanhemmat ja STEM-alan asiantuntijat, tarvitsemme näkemyksiänne luodaksemme oppimisympäristön, joka vastaa myös teidän vaatimuksiin!

Työpajat ja ilmoittautuminen:

Kuhunkin työpajaan kuuluu kaksi osaa: oppimisympäristöjen testausta (45 min) sekä robottien rakentelua (45 min).

Työpajoihin mahtuu kerralla n. 22 henkilöä kahtena 10-12 hengen ryhmänä. Jos mahdollista, ota mukaasi oma Android-puhelimesi tai tablettisi robotin langatonta ohjaamista varten.

•  9:00-10:30
  • 10:45-12:15
  • 12:45-14:15
  • 14:30-16:00

Työpajojen yhteydessä on tarjolla pientä välipalaa. Agorassa on myös ravintola Piato, jossa on lounasta tarjolla klo 10:30-16:00 hintaan 8 euroa, opiskelijakortilla 2,70 euroa.

Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen finland@stimey.eu 6.4.2018 mennessä.

Kerro viestissä osallistujien määrä, iät, mahdolliset erityisruokavaliot, opettajan tai muun vastuuhenkilön yhteystiedot sekä toivomanne aika/ajat työpajoille.

STIMEY (Science, Technology, Innovation, Mathematics, Engineering for the Young) on kolmivuotinen Euroopan komission Horizon 2020 -ohjelman rahoittama hanke, jossa kehitetään 10-18-vuotiaita nuoria innostava STEM-oppimisympäristö pedagogisen viitekehyksen pohjalta. Hanke toteutetaan yhteistyössä viiden eri maan (Espanja, Saksa, Valko-Venäjä, Kreikka ja Suomi) yliopistojen ja organisaatioiden kanssa.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: