Ajankohtaista

Vuosijuhlassa palkittiin ansioituneita yliopistolaisia

Vuosijuhlassa palkitut (kuva: Petteri Kivimäki)
Vuosijuhlassa 7.3.2018 palkitut: Katja Vähäsantanen (vas.), Hannu Ylönen, Iballa Burunat Perez, Panu Moilanen, Esa Viirret sekä Mika Lähteenmäki, joka vastaanotti palkinnon Anne Pitkänen-Huhdan puolesta.

Jyväskylän yliopisto vietti perinteistä vuosijuhlaa 7.3. jakamalla tunnustuksia tieteen ja opetuksen saralla ansioituneille yliopistolaisille. Palkinnot lahjoitti Jyväskylän yliopistosäätiö. Lisäksi jaettiin Ellen ja Artturi Nyyssösen säätiön tunnustuspalkinto. Kulttuuriohjelmasta vastasivat puhallinorkesteri Puhkupillit ja liikuntatieteellisen tiedekunnan vuosikurssi 2013. 

Lehtori Panu Moilaselle tieteellisen tiedon julkistamispalkinto

Tieteellisen tiedon julkistamispalkinnon (5 000 €) sai informaatioteknologian tiedekunnan lehtori Panu Moilanen

Kyberturvallisuudesta sekä informaatio- ja hybridivaikuttamisesta puhutaan paljon. Useimmilla suomalaisilla ei kuitenkaan ole näistä ilmiöistä selkeää käsitystä.

Panu Moilanen on vuosien ajan tuottanut tieteelliseen tietoon perustuvaa, mutta silti helposti ymmärrettävää materiaalia näistä muuttuvan turvallisuusympäristön ilmiöistä. 

Lisäksi Moilanen on toiminnallaan tehnyt tunnetuksi Jyväskylän yliopistoa, sen tutkimusta ja opetusta sekä Jyväskylän seutua Suomen johtavana kyberturvallisuuden osaamiskeskittymänä. 

Hyvä opettaja -palkinto Esa Viirteelle

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta valitsi Hyvä opettaja -palkinnon (3 400 €) saajaksi musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen yliopistonopettaja Esa Viirteen

Esa Viirteellä on laaja musiikin osaaminen ja ammattitaito. Hänen opetuksestaan välittyy innostus ja palo omaa alaa kohtaan, mikä motivoi myös opiskelijoita. 

Opiskelijoiden mukaan Viirret on erittäin mukava tyyppi ja välittää heistä aidosti. Hänen opetustilanteensa ovat rentoja ja opiskelijoita ajatellen suunniteltuja. Hän kannustaa luovuuteen ja toimii opiskelijoiden tsemppaajana. 

Musiikin ja aivotutkimuksen yhdistäminen toi väitöskirjapalkinnon

Hyvä väitöskirja -palkinto (3 400 €) annettiin filosofian tohtori Iballa Burunat Perezille musiikkitieteen väitöskirjasta ”Brain integrative function driven by musical training during real-world music listening”. 

Iballa Burunat Perezin musiikkitieteen alueelle sijoittuvassa monitieteisessä väitöskirjassa hyödynnettiin aivotutkimuksen uusimpia menetelmiä. Perez havaitsi, että musiikillisesti koulutettujen ja kouluttamattomien aivot hahmottavat musiikkia eri tavoin. Kun muusikot kuuntelevat musiikkia, heidän aivonsa aktivoituvat symmetrisemmin kuin ei-muusikoiden. 

Hyvä esimies laittaa itsensä likoon


Hyvä esimies -palkinnon (3 400 €) sai kieli- ja viestintätieteiden laitoksen johtaja (31.12.2017 asti), professori Anne Pitkänen-Huhta

Laitoksen henkilöstön mukaan Pitkänen-Huhta on laittanut itsensä likoon tärkeiden asioiden puolesta ja vienyt sitkeästi eteenpäin laitosta koskevia asioita. 

Pitkänen-Huhta on oikeudenmukainen, perustelee kantansa hyvin ja on iloinen ja huumorintajuinen persoona. Hän on parhaansa mukaan tavoitettavissa ja läsnä alaisilleen. Hän myös luottaa alaistensa osaamiseen ja antaa heille vastuuta. 

Liikkeenluovutuksen myötä Vaasasta siirtynyt ja siellä edelleen työskentelevä henkilöstö esittää Pitkänen-Huhdalle erityiset kiitokset siitä, että alussa suurta ahdistusta aiheuttanut muutos on viety onnistuneesti läpi. 

Kulttuuripalkinto Lapset ja luonto -tapahtumalle

Yliopistosäätiön kulttuuripalkinnon (3 400 €) sai Konneveden tutkimusaseman Lapset ja luonto -tapahtuma.  

Lapset ja luonto -tapahtuma sekä ”Piolookisen luontoilta” oheistapahtumineen saattaa tutkimusaseman toimintaa paikallisten asukkaiden ja vierailijoiden tietoisuuteen ja täydentää pienen paikkakunnan kulttuuritarjontaa. 

Aseman henkilökunta yhdessä Konneveden kunnan ja muiden yhteistyökumppanien kanssa on yli kymmenen vuoden ajan saanut aikaan yliopiston henkilökunnalle, ympäristön asukkaille ja varsinkin lapsille suunnatun kulttuuritapahtuman. 

Taidenäyttelyt latogalleriassa, musiikkiesitykset ja luontokysymysten ratkaisut ovat monien paikkakuntalaisen ja kesänviettoon tulleiden perheiden perinne. 

Ellen ja Artturi Nyyssösen säätiön tunnustuspalkinto Katja Vähäsantaselle

Ellen ja Artturi Nyyssösen säätiön tunnustuspalkinto (5 000 €) myönnetään nuorelle tutkijalle, joka on merkittävästi edistänyt tieteellistä tutkimusta Jyväskylän yliopistossa sekä edistänyt kansainvälistä tutkimusyhteistyötä. Tänä vuonna tunnustuspalkinnon sai kasvatustieteen tohtori Katja Vähäsantanen

Aikuiskasvatustieteestä vuonna 2013 tohtoriksi väitellyt Katja Vähäsantanen työskentelee tällä hetkellä yliopistotutkijana Suomen Akatemian REAL-hankkeessa kasvatustieteiden laitoksessa.

Vähäsantasen laaja ja monipuolinen julkaisutoiminta kotimaisilla ja kansainvälisillä tieteellisillä foorumeilla käsittää tutkimuksia muun muassa työntekijöiden ja johtajien toimijuudesta sekä tunteiden merkityksestä työssä oppimisessa.

www.jyu.fi/vuosijuhla

Vuosijuhlan videotallenne ilmestyy lähipäivinä katsottavaksi Moniviestimessä: https://moniviestin.jyu.fi/ohjelmat/hallinto/viestinta/vuosijuhla/vuosijuhla

Lisätietoja: 

Tiedottaja Vesa Holm, vesa.j.holm@jyu.fi, puh. 050 361 0979
Jyväskylän yliopistosäätiön asiamies Minna Nirkkonen, Minna.Nirkkonen@peurunka.fi, puh. 040 709 2883

 

kuuluu seuraaviin kategorioihin: