Kauppalaisseuran Säätiöltä suurlahjoitus Jyväskylän yliopiston kauppatieteille

Rehtori Keijo Hämäläinen (kuva: Miikka Kimari)
Jyväskylän Kauppalaisseuran Säätiö sr. lahjoitti Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoululle 200 000 euroa vuosijuhlassaan 8.3.2018.

Lisäksi Säätiö luovutti stipendejä kaupallisen opiskelun, tutkimuksen, opetuksen sekä toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen 59 500 euroa. Jaettu summa nousi kaikkiaan 259 500 euroon, josta suurin osa kohdennettiin Jyväskylän yliopistolle.

– Säätiön tarkoituksena on kauppatieteellisten ja kaupan alan aineiden opiskelun, opetuksen ja tutkimuksen tukeminen. Jo viisikymmentä vuotta Säätiö on mahdollistanut korkeakouluasteisen kaupallisen koulutuksen Jyväskylässä. Haluamme vuosittaisella apurahalla jatkaa perinteistä stipendien jaon linjaa huomioiden myös ammatillisen asteen kaupalliset toimijat, Säätiön hallituksen puheenjohtaja, Ari Routti toteaa.

Dekaani Hanna-Leena Pesonen (kuvaaja: Miikka Kimari)
– Kauppakorkeakoulu pitää Kauppalaisseuran Säätiön tukea erittäin suuressa arvossa. Säätiö on toiminut yliopistomme ja sen kauppakorkeakoulun tukijana koko kauppatieteellisen koulutuksen 50-vuotisen historian ajan, dekaani Hanna-Leena Pesonen kiittää.

Apurahoja opiskelijoille ja oppilaitoksille

Kauppalaisseuran Säätiö jakoi Jyväskylän yliopiston kielikeskukselle 19 000 euroa taloustieteiden opiskelijoiden harjoitteluohjelmien sekä niihin liittyvän valmentavan kurssitarjonnan ylläpitoon ja kehittämiseen.

Kauppalaisseuran Säätiö myönsi Jyväskylän yliopiston kauppatieteiden opiskelijoiden ainejärjestö Pörssi ry:lle opiskelijoiden työelämävalmiuksien edistämiseen, asiatapahtumien järjestämiseen ja sijoituskerhon toimintaan 1 000 euroa.

Kauppalaisseuran Säätiö jakoi 24 000 euroa apurahoja myös muille paikallisille oppilaitoksille, Jyväskylän ammattikorkeakoululle ja Gradia Jyväskylälle. Lisäksi Säätiö myönsi 500 euroa Oskari Pohtolle merkonomiopintojen kulujen kattamiseen.

Jyväskylän Kauppalaisseura ry:n johtokunta myönsi Keisari Suuriruhtinas Aleksanteri II:n stipendirahastosta 400-500 euron matka-apurahat Julia Huovilalle, Roosa Hämäläiselle, Samuli Laaksoselle, Roope Liimataiselle, Sara Manniselle ja Ville Vilenille ulkomailla opiskelua varten.

Jyväskylän Kauppalaisseura on perustettu vuonna 1875. 1940-luvun lopulla perustettu Jyväskylän Kauppalaisseuran Säätiö tukee kauppatieteellistä opetusta ja tutkimusta Jyväskylässä.

Jyväskylän Kauppalaisseuran Säätiön hallituksen puheenjohtaja Ari Routti, puh. 050 592 3646
Säätiön sihteeri Pia-Maria Pohto,
saatio@kauppalaisseura.fi, puh. 044 7746 201
Jyväskylän Kauppalaisseura ry:n puheenjohtaja Jarmo Toivonen, puh. 0400 913 125