Korkeakoulujen yhteishaku alkaa 14.3.

Jyväskylän yliopiston valintakokeisiin ei enää pitkää ennakkovalmistautumista

Korkeakoulujen yhteishaku käynnistyy 14.3. Jyväskylän yliopistossa on tarjolla noin 2200 aloituspaikkaa 90 hakukohteessa kuudessa tiedekunnassa ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa.

Yhteishaussa haussa ovat haettavana kolme vuotta kestävät kandidaatin tutkintoon johtavat koulutukset, viisi vuotta kestävät kandidaatin ja maisterin tutkintoihin johtavat koulutukset sekä kaksivuotiset maisterin tutkintoon johtavat koulutukset.

Korkeakoulujen valtakunnallisena tavoitteena on nopeuttaa toisen asteen opiskelijoiden jatko-opintoihin siirtymistä esimerkiksi lyhentämällä pitkäkestoista valmistautumista valintakokeisiin.

- Pääsykokeisiin valmistautumisajan lyhentäminen helpottaa opiskelijoiden polkua toiselta asteelta korkeakouluun. Jyväskylän yliopistossa julkaisemme pääosan valintakoeaineistoista vasta kuukausi ennen valintakoetta. Näin kaikilla hakijoilla on tasavertaiset mahdollisuudet valmistautua pääsykokeisiin. Hakua kevennetään myös kasvattamalla suoraan ylioppilastodistuksen perusteella valittavien opiskelijoiden määrää, koulutuspalvelujohtaja Mari Ikonen kertoo.

Valtaosa hakukohteiden valintakoeaineistoista on ilmaista ja julkaistaan verkossa. Osassa hakukohteista valintakoe perustuu kokeessa jaettavaan aineistoon.

Yliopiston monipuoliseen koulutustarjontaan voi tutustua hakijoille suunnatuilla verkkosivuilla: www.jyu.fi/hae. Hakeminen koulutuksiin tapahtuu opintopolku.fi-palvelussa. Hakija voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen. Hakuaika päättyy 28.3. klo 15.00. Valinnan tulokset julkaistaan 28.6.2018.

Koulutuspalvelujohtaja Mari Ikonen, puh.  040 805 4678, mari.a.ikonen@jyu.fi

Suunnittelija Maria Kotiranta, puh. 040 805 4132, maria.j.kotiranta@jyu.fi