Ajankohtaista

Ikäihmisten hyvinvointi-iltapäivässä PROMEQ-hanke esittelee alustavia tuloksiaan

”Osallistava terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen” PROMEQ on Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittama tutkimushanke (2016–2019), jonka tavoitteena on hyvinvoinnin ja terveyden eriarvoisuuden kaventaminen sekä elämänlaadun parantaminen erilaisten väestöryhmien keskuudessa.

PROMEQ-hankkeen osatutkimuksessa on yhdessä ikäihmisten sekä ikäihmisten palveluissa työskentelevien kanssa kehitetty osallistavan ryhmämuotoisen palveluohjauksen toimintamalli, jonka hyvinvointi- ja terveysvaikutuksia hanke tutkii erilaisin menetelmin.

Tutkimukseen on osallistunut 388 ikäihmistä neljältä eri sosiaali- ja terveyspalvelualueelta (Jyväskylä, Kuopio, Eksote ja Siun sote). Noin puolet heistä oli mukana ryhmätoiminnoissa, joita toteutettiin kuudella paikkakunnalla: Jyväskylässä, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Imatralla, Ruokolahdella ja Joensuussa. Ryhmätoimintojen sisällöt muotoutuivat osallistujien toiveiden mukaisesti.  Tavoitteena oli lisätä ikäihmisten hyvinvointia ja terveyttä muun muassa jakamalla tietoa alueen palveluista ja tapahtumista sekä tarjoamalla mahdollisuuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen ja vertaistukeen.

Tutkimuksen käytännön toteutuksen päätyttyä hanke järjestää alueellisia seminaareja, joissa keskustellaan alustavista tutkimustuloksista. Tutkimukseen osallistuneiden ikäihmisten lisäksi tilaisuuteen on kutsuttu ikäihmisten palveluissa toimivia ja niistä vastaavia julkisen sektorin edustajia, paikallisia päättäjiä sekä kolmannen sektorin edustajia. Seminaarissa toteutetaan paneelikeskustelu, jossa eri tahojen edustajat ovat vastaamassa ikäihmisten ennalta lähettämiin kysymyksiin.

Jyväskylän Ikäihmisten hyvinvointi-iltapäivä pidetään seuraavasti:

  • Aika:             23.3.2018 klo 12.00–15.30
  • Paikka:         Jyväskylän yliopiston Liikunta-rakennus L304 (Seminaarinmäki), Keskussairaalantie 4

IKÄIHMISTEN HYVINVOINTI-ILTAPÄIVÄ

PE 23.3.2018, klo 12.00­­­­–15.30, Liikunta-rakennus L304 (3.krs)

Keskussairaalantie 4, Jyväskylän yliopisto, Seminaarinmäki

12.00 Tilaisuuden avaus ja avauspuheenvuoro

Kati Närhi, professori Jyväskylän yliopisto

Tuija Koivisto, I&O kärkihankkeen muutosagentti Keski-Suomi

12.15 PROMEQ-hankkeen esittely ja alustavia tutkimustuloksia

Sirpa Kannasoja, yliopistotutkija Jyväskylän yliopisto

13.00 Paneelikeskustelu ja yleisökysymykset

Tuija Koivisto, I&O kärkihankkeen muutosagentti Keski-Suomi

Meri Lumela, puheenjohtaja Jyväskylän kaupunginhallitus

Tommi Liinalampi, Jyväskylän kaupungin perusturvalautakunta

Vanhusneuvoston edustaja

14.00 Kahvit

Järjestöt esittäytyvät 3. kerroksen aulatilassa

14.50 Musiikkia

Matti Ekman, harmonikka

15.15 Loppusanat

Kati Närhi, professori Jyväskylän yliopisto 

 

kuuluu seuraaviin kategorioihin: