Ajankohtaista

Jyväskylän yliopiston hakijamäärä kasvoi

Jyväskylän yliopistoon haki eilen päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa 15 498 hakijaa. Hakijamäärä kasvoi viime vuodesta kuusi prosenttia. Aloituspaikkoja syksyllä alkaviin opintoihin on tarjolla noin 2200. Kokonaishakijamäärällä mitattuna Jyväskylän yliopisto oli viidenneksi suosituin yliopisto Helsingin, Turun, Tampereen ja Itä-Suomen yliopistojen jälkeen. Ensisijaisten hakijoiden määrällä mitattuna Jyväskylän yliopisto on viides Helsingin, Tampereen, Turun ja Aalto-yliopiston jälkeen.

Ensisijaisesti Jyväskylän yliopistosta opiskelupaikkaa tavoittelevia hakijoita oli 6750. Ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi edellisvuodesta hieman (0,6 %).

Kandidaatin ja maisterin tutkintoon johtaviin koulutuksiin hakeneita oli 13 572, joista ensisijaisia hakijoita oli 5293. Maisteriohjelmiin haki 2153 hakijaa, joista ensisijaisia oli 1446.

Suosituin hakukohde oli tänäkin vuonna psykologia, johon pyrkii 1962 hakijaa. Muita hakijamäärältään suosittuja koulutuksia olivat luokanopettajan koulutus (1553 hakijaa), taloustiede (1524 hakijaa), yrityksen taloustieteet (1460 hakijaa) ja liikuntapedagogiikka (1180 hakijaa).

Hakijamäärät kasvoivat eniten yhteiskuntatieteiden kandidaatti- ja maisteriohjelmassa (764 hakijaa, kasvua 297), kieliasiantuntijan kandidaatti- ja maisteriohjelmassa (433 hakijaa, kasvua 153) ja sosiaalityön kandidaatti- ja maisteriohjelmassa (hakijoita 621, kasvua 138 ). Kovin kilpailu opiskelupaikasta käydään taloustieteen hakukohteessa, johon tuli 34 hakemusta aloituspaikkaa kohden sekä liikunnan yhteiskuntatieteissä (32), psykologiassa (26) ja sosiaalityössä (25).

 Tiedekunnista hakijamääräänsä kasvatti eniten informaatioteknologian tiedekunta, jonka kokonaishakijamäärä kasvoi 23 % ja ensisijaisten hakijoiden määrä 31%. Humanistis-yhteiskuntatieteelliseen tiedekuntaan hakevien kokonaishakijamäärä kasvoi 20%.

 - Tulos osoittaa, että Jyväskylän yliopiston koulutukset kiinnostavat hakijoita laajasti. On ilahduttavaa huomata, että myös ensisijaisten hakijoiden osuus kaikista hakijoistamme on edelleen kasvussa. Tämä kertoo siitä, että olemme vetovoimainen ja haluttu opiskelupaikka, kuvailee vararehtori Marja-Leena Laakso.

 Jyväskylän yliopiston valintakokeisiin ei yleensä lähetetä erillistä kutsua. Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2018 ja hakija näkee omat tuloksensa opintopolku.fi-palvelusta.

Jyväskylän yliopisto
www.jyu.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,