OP Ryhmän tieteelliset säätiöt antoivat JSBE:n tutkimukselle 210 000 euroa

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu sai apurahoja OP Ryhmän tieteellisiltä säätiöiltä yhteensä 210 000 euroa.

Mika Nieminen sai Post doc -apurahan 65 000 euroa ja Annika Kuusela, Samu Kärkkäinen, Jussi Leskinen, Susanne Syrén ja Ville Seppälä yhteensä 100 000 euroa päätoimisiin jatko-opintoihin. Tutkimusryhmät saivat yhteensä 45 000 euroa. Mika Haapanen tutkimusryhmineen sai 20 0000 euroa ja Tommi Auvinen ryhmänsä kanssa sai 25 000 euroa.

OP Ryhmän tieteellistä tutkimusta tukevat säätiöt ovat jakaneet apurahoina tutkimustyöhön yhteensä 1.203.000 euroa vuoden 2018 apurahahaussa. Tällä rahoitettiin 53 lahjakkaan tutkijan uraa.

OP Ryhmän säätiöt haluavat tukea Suomeen hyvinvointia luovaa akateemista tutkimustyötä ja kasvattaa suomalaista osaamispääomaa. OP Ryhmän tutkimussäätiön apurahat on tarkoitettu taloustieteellisiin tutkimuksiin ja Kyösti Haatajan säätiön apurahat maaseudun elinkeinotoimintaa käsitteleviin tutkimuksiin.

Säätiöiltä voi hakea apurahaa moneen eri tarkoitukseen, kuten tutkimusvapaan rahoittamiseen tai päätoimiseen jatko-opiskeluun. Apurahojen saajista päättävät säätiöiden hallitukset tieteellisten toimikuntien esitysten perusteella.

Taloustieteen professori Jaakko Pehkonen, Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu, jaakko.k.pehkonen@jyu.fi, puh. 050 373 2133

kuuluu seuraaviin kategorioihin: