Kielikampusseminaari "Oikeus kieleen" 17.5.

Mitä tarkoittaa, että jollakulla on oikeus kieleen tai jollakulla toisella ei? Kielikampusseminaari "Oikeus kieleen" järjestetään torstaina 17.5.2018 Ruusupuistossa. Seminaarin pääpuhujina ovat Fatim Diarra ja Johanna Ennser-Kananen.

Fatim Diarra on kaksikielisestä perheestä ja hän on työskennellyt aiemmin valmistavan luokan opettajana Vantaalla sekä hänellä on pitkä historia työskentelystä kansainvälisten opiskelijoiden edunvalvojana. Johanna Ennser-Kananen on työskennellyt aiemmin kieltenopettajana ja on nyt monikielisen ja monikulttuurisen koulutuksen tutkija.

Lisäksi joukko eri kielitaustaisia keskustelijoita pohtii teemaan liittyviä kysymyksiä lyhyissä puheenvuoroissa sekä paneelikeskustelussa, johon myös yleisö voi osallistua.

Seminaari järjestetään klo 12.00–16.00 Jyväskylän yliopiston kampuksella Ruusupuiston Helena-salissa.
Seminaarin ilmoittautuminen on päättynyt. Kiitos kaikille ilmoittautuneille ja tervetuloa seminaariin!

Aikataulu ja ohjelma:

12.00–12.10 Tervetulosanat, Nina Sivunen

12.15–12.45 Fatim Diarra

12.45–13.15 Johanna Ennser-Kananen

13.15–14.15 Kahvitauko, Kielikampuksen toimijoita ja hankkeita esillä Ruusupuiston aulassa:

Juhana Salonen, Kieli- ja viestintätieteiden laitos
Kristiina Skinnari, Soveltavan kielentutkimuksen keskus
Erja Kyckling, Kielikoulutuspolitiikan verkosto
KnowHau, luku- ja kaverikoiraohjaaja Ulla Lautiainen ja puheviestinnän yliopistonopettaja Maija Gerlander, Jyväskylän yliopiston kielikeskus
14.15–15.45 Keskustelu aiheesta "Oikeus kieleen"

16.00 Seminaari päättyy

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan mielenkiintoista keskustelua ja osallistumaan siihen!

Kielikampusseminaari 2018:n järjestäjät

Johanna Ennser Kananen, Tuija Lehtonen, Nina Sivunen ja Eeva-Leena Haapakangas