Valotaiteilija Kari Kolan yleisöluento Jyväskylässä 30.5.

Alkamisaika: keskiviikko 30. toukokuuta 2018, 15.15

Päättymisaika: keskiviikko 30. toukokuuta 2018, 16.15

Paikka: Seminaarinmäki, Päärakennus (C1)

Maailmankuulu valotaiteilija Kari Kola pitää suomenkielisen yleisöluennon ”Valolla vaikuttaminen – Impact with lightkeskiviikkona 30.5. klo 15:15–16:15 Jyväskylän yliopiston päärakennuksella (C1). Yleisöluennolla Kola esittelee ainutlaatuisia valoteoksiaan, kertoo valon merkityksestä ja sen vaikutusmahdollisuuksista. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita paikalle!

Valoa on kaikkialla – se vaikuttaa meihin monin tavoin ja jokapäiväiseen elämäämme. Syksyn pimetessä moni kokee väsymystä ja jopa ahdistusta kesän jälkeen alkavasta pimeästä syksystä ja talvesta. Pimeät illat tuovat kuitenkin mukanaan myös mahdollisuuksia. Kynttilät ja takkatuli auttavat rentoutumaan ja antavat meille iloa. Valolla on siis vaikutusta meidän tunteisiin ja se luo meille turvaa. Kari Kola haluaakin tuoda valoteoksillaan valon pimeyden keskelle.

Joensuulainen Kari Kola on kansainvälisesti tunnettu suurien ulkoilmateosten pioneeri sekä suomalaisen valotaiteen edelläkävijä. Hänen laaja-alaiset valotaideteokset ulottuvat näyttely-, soolotanssi-, ooppera-, konsertti- ja maisemateoksiin. Suuria valoteoksia hän on toteuttanut mm. Ranskassa, Sloveniassa, Tsekissä, Englannissa ja Kroatiassa. Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlien kunniaksi hän suunnitteli Luminous Finland 100 -valoteoksen Kilpisjärven Saana-tunturille. Lisäksi hän on tehnyt useita valoteoksia Jyväskylässä Valon kaupunki ja Tutkijoiden yö –tapahtumiin.

Loistava Yliopisto –valoteos
Kari Kolan Loistava Yliopisto –valoteos.
Yleisöluento järjestetään osana Optics and Photonics Days –konferenssia, jonka järjestää Jyväskylän yliopiston Nanotiedekeskus. Konferenssi järjestetään 28.5.–30.5 Seminaarinmäellä Jyväskylässä ja tarjoaa tutkijoille ja opiskelijoille loistavan tilaisuuden oppia optiikan ja fotoniikan nykytilaa Suomessa ja maailmalla, luoda uusia verkostoja ja nauttia Jyväskylän keväisestä ilmapiiristä.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: