Kaikki tiedotteet

15.06.2015
JYUNewsItemJapani ja Suomi talousvertailussa
Jyväskyläläiset ja japanilaiset tutkijat ovat yhdessä toimittaneet Routledgen julkaiseman kokoomateoksen, jossa verrataan Suomen ja Japanin talouden eri sektoreiden kehitystä toisen maailmansodan jälkeen.
12.06.2015
JYUNewsItemJuhlaluennot 8.6. nyt Moniviestimessä, prof. Junttila, Juutinen ja Litmanen
- Taloustieteen professori Juha Junttila: Rahoitusmarkkinat ja kokonaistalous - Matematiikan professori Petri Juutinen: Mitä matematiikka opettaa? - Sosiologian professori Tapio Litmanen: Vaikuttava sosiologia
JYUNewsItemTiedeblogissa kannustetaan teknologiarikkaaseen opetukseen
Jyväskylän yliopiston Tiedeblogissa tietotekniikan laitoksen tutkijatohtori Leena Hiltunen pohdiskelee laaja-alaisen tieto- ja viestintäteknisen osaamisen merkitystä koulu- ja yliopistomaailmassa.
JYUNewsItemYleisesitteitä saatavana

11.06.2015
JYUNewsItemKuudelle Jyväskylän yliopiston professorille apuraha Säätiöiden professoripoolista
Säätiöiden professoripoolin viimeisellä hakukierroksella säätiöt myönsivät yhteensä kuudelle Jyväskylän yliopiston professorille apurahan 12 kuukautta kestävään tutkimustyöhön. 27 000 euron suuruisia apurahoja jaettiin yhteensä 67 professorille. Lisäksi kullekin professorille varattiin 5 000 euron matka-apuraha. Myönnettyjen apurahojen yhteissumma on 2,144 miljoonaa euroa.
10.06.2015
JYUNewsItemUusia tutkijatohtoreita terveyden tutkimuksen alalle

JYUNewsItemEnnustelaitokset: Suomen talouskasvu hiipuu

JYUNewsItemVuoden 2014 talousennustajapalkinto jälleen Suomen Pankille

10.06.2015
JYUNewsItemMarie Skłodowska-Curie –tutkijaliikkuvuusrahoitusta Jyväskylän yliopistoon

08.06.2015
JYUNewsItemVäitös: 1.6.2015. Parittelu lähilajin kanssa tyhjää parempi (Keränen)
FM lnka Keräsen ekologian ja evoluutiobiolo­gian väitöskirjan "The extent and causes of interspecific reproductive interactions in damselflies" tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä Veijo Jormalainen (Turun yliopisto) ja kustoksena professori Janne S. Kotiaho (Jyväskylän yliopisto).
08.06.2015
JYUNewsItemVäitös: 13.6. Huonot työolot ja vähäinen viranomaissuojelu EU:n sisäisten maahanmuuttajien riesana (Berntsen)
M.Sc. Lisa Berntsenin sosiologian väitöskirjan ”Agency of labour in a flexible pan-European labour market: A qualitative study of migrant practices and trade union strategies in the Netherlands” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Valeria Pulignanon (KU Leuven) ja kustoksena dosentti Nathan Lillie (Jyväskylän yliopisto).Väitöstilaisuus pidetään englannin kielellä.
JYUNewsItemNuorten tiedeleiri kiinnostaa Konnevedellä

JYUNewsItemAkatemialta 4,3 miljoonaa Jyväskylän yliopiston tutkimushankkeille
Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta on myöntänyt yhteensä 4,3 miljoonan euron rahoituksen kahdeksalle Jyväskylän yliopiston tutkimushankkeelle. Kaikkien neljävuotisten projektien rahoitus alkaa ensi syyskuussa. Toimikunta on myönsi kaikkiaan 24 miljoonaa euroa yhteensä 39 uudelle hankkeelle.
04.06.2015
JYUNewsItemJyväskylän yliopisto etulinjassa koulun digitalisaatiotavoitteissa
Uudessa hallitusohjelmassa oppiminen on nostettu yhdeksi päätavoitteeksi. Ohjelmaan on listattu kuusi opetus- ja kulttuuriministeriön toimialan kärkihanketta, joista yksi on uudet oppimisympäristöt ja digitaaliset materiaalit peruskouluihin. Jyväskylän yliopisto on vankasti mukana hallituksen linjaamissa digitalisaatiotavoitteissa. Tutkijoiden laatima Digitaalinen oppimateriaali koulun arjessa -kirja julkaistaan 4.6. Tekesin Oppimisratkaisut-ohjelman päätösseminaarissa Helsingissä.
04.06.2015
JYUNewsItemTiedeblogissa kannustetaan lapsia ja nuoria liikkumaan
Jyväskylän yliopiston Tiedeblogissa liikuntapedagogiikan professori Mirja Hirvensalo pitää uuteen hallitusohjelmaan kirjattua lasten ja nuorten liikunnan lisäämistä ja istuvan elämäntavan vähentämistä tervetulleena linjauksena, joka parantaa oppilaiden hyvinvointia.
03.06.2015
JYUNewsItemIT-alan väki pohtii digitalisaatiota

02.06.2015
JYUNewsItemInformaatioteknologian tiedekunta palkitsi yhteistyökumppaneita ja hyviä työllistäjiä

JYUNewsItemHuman Technology –lehden uusin numero julkaistu

JYUNewsItemPirjo Häkkiselle Teknologiateollisuuden kannustuspalkinto
Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö on myöntänyt FM Pirjo Häkkiselle 5000 euron kannustuspalkinnon ansiokkaasta työstä matemaattisten aineiden opettajana.
01.06.2015
JYUNewsItemVäitös: 10.6.2015 Epäkaupallinen populaarimusiikki oli arvokasta Helsingin Sanomissa (Mattlar)
FM Mikko Mattlarin journalistiikan väitöskirjan ”Ei mitä hyvänsä rilutusta”. Populaarimusiikin tie legitiimiksi kulttuuriksi Helsingin Sanomissa 1950–1982 tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Vesa Kurkela (Sibelius-Akatemia) ja kustoksena dosentti Turo Uskali (Jyväskylän yliopisto).