Kaikki tiedotteet

Tiedote ERC Advanced Grant professori Taina Rantaselle

14.04.2016
Tiedote Väitös: 23.4.2016 Tunteet ja tarpeet vaikuttavat tietoturvakäyttäytymiseen (Alasuutari)
FM Minna Alasuutarin tietojenkäsittelytieteen väitöskirjan ”Prosessiteoreettinen näkökulma, joka selittää henkilökohtaisen tietokoneen käyttöön liittyvää tietoturvakäyttäytymisen muutosta" tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä dosentti Tuija Kuusisto (Valtiovarainministeriö) ja kustoksena professori Mikko Siponen (Jyväskylän yliopisto).
14.04.2016
Tiedote Väitös: 22.4.2016 Aikuisiän liikunta-aktiivisuus ei lisännyt elinikää (Karvinen)
FM Sira Karvisen liikuntafysiologian väitöskirjan ”Lifespan and skeletal muscle properties: The effects of genetic background, physical activity and aging” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä Professori John Thyfault University of Kansas, Yhdysvallat) ja kustoksena Professori Heikki Kainulainen (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on englanninkielinen.
14.04.2016
Tiedote Väitös: 22.4.2016 Koulutuksesta ja tieteestä on haettu kasvua jo parisataa vuotta (Turunen)
FM Olli Turusen taloushistorian väitöskirjan ”The Emergence of Intangible Capital: Human, Social and Intellectual Capital in Nineteenth Century German, French and British Economic Thought" tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori, VTT Reino Hjerppe (VATT) ja kustoksena professori Ilkka Nummela (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on suomenkielinen.
13.04.2016
Tiedote Väitös: 16.4.2016 Laadun varmistus tärkeää oppimateriaalipankkien menestymisessä (Clements)
FM Kati Clementsin tietojärjestelmätieteen väitöskirjan ”Why Open Educational Resources Repositories Fail - the Contribution of Quality Approaches to the Success of Repositories” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä Dr. Javiera Atenas (University College London) ja kustoksena tutkimusprofessori Jan Pawlowski (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on englanninkielinen.
13.04.2016
Tiedote Väitös: 23.4.2016 Neuvolan perhetyö madaltaa tuen saannin kynnystä (Rautio)
YTM Susanna Raution sosiologian väitöskirjan ”Neuvolan perhetyö vanhemmuuden varhaisena tukena ja yhteistyönä” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä dosentti, apulaisprofessori Johanna Hurtig (Lapin yliopisto) ja kustoksena professori Kimmo Jokinen (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on suomenkielinen.
12.04.2016
Tiedote Väitös: 23.4. Vastuun jakaminen haastaa oppilaan ja opettajan (Saarenketo)
KM Tiina Saarenkedon kasvatustieteen väitöskirjan ”Oppilaiden kanssa vastuuta jakamassa. Peruskoulun kahdeksannen luokan oppilaiden autonomian vahvistaminen englannin oppitunneilla samanaikaisopetuksen tuella” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Eija Kärnä (Itä-Suomen yliopisto) ja kustoksena lehtori Aimo Naukkarinen (Jyväskylän yliopisto).
12.04.2016
Tiedote Opettajille työkaluja monimuotoisuuden kohtaamiseen

07.04.2016
Tiedote Hakijamäärät: Jyväskylän yliopiston suosio säilyi

06.04.2016
Tiedote Väitös: 16.4.2016 Sähköimpedanssitomografialla voi piirtää kuvia laajasta kirjosta materiaaleja (Brander)
FM Tommi Branderin matematiikan väitöskirjan ”Calderón's problem for p-Laplace type equations” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Bastian von Harrach (Goethe-Universität Frankfurt) ja kustoksena professori Mikko Salo (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on englanninkielinen.
06.04.2016
Tiedote Haastattelututkimus selvitti huostaan otettujen lasten kaltoinkohtelua vuosina 1937–1983

05.04.2016
Tiedote Väitös: 15.4.2016 Osa lapsista hyötyisi perheille suunnatusta liikuntaneuvonnasta (Laukkanen)
LitM Arto Laukkasen liikuntapedagogiikan väitöskirjatutkimuksen ”Physical activity and motor competence in 4-8-year-old children: results of a family-based cluster-randomized controlled physical activity trial” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjä professori Matthieu Lenoir (Ghent University, Belgia) ja kustoksena dosentti, LitT Arja Sääkslahti (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on englanninkielinen.
04.04.2016
Tiedote Väitös: 16.4.2016 Museoammattilaisten suhtautuminen kokoelmapoistoihin muuttunut (Robbins)
FM Nina Robbinsin museologian väitöskirjan "Poisto museokokoelmasta. Museologinen arvokeskustelu kokoelmanhallinnan määrittäjänä" tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä toimii FT Riitta Ojanperä (Kansallisgalleria) ja kustoksena professori Janne Vilkuna (Jyväskylän yliopisto).
31.03.2016
Tiedote Hannu Heikkinen koulutuksen ja työelämän professoriksi

29.03.2016
Tiedote Väitös: 1.4.2016 Laskennallisia tuloksia kullalle oksidipinnoilla (Nevalaita)
FM Janne Nevalaidan fysiikan väitöskirjan ”Computational Studies of Gold-Adsorbate Complexes on Modifield Oxides” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä Associate Professor Anders Hellman (Chalmers University of Technology, Ruotsi) ja kustoksena dosentti Karoliina Honkala (Jyväskylän yliopisto).
29.03.2016
Tiedote UniPID-verkosto on käynnistänyt hankkeen maahanmuuttajien korkeakoulutuksen tukemiseksi
29.03.2016
Tiedote Väitös: 1.4.2016 Tikuista asiaa – Pienelläkin lahopuulla elää omaleimainen lahottajasienilajisto (Juutilainen)
FM Katja Juutilaisen ekologian ja evoluutiobiologian väitöskirjan ”Ecology, enviromental requirements and conservation of corticioid fungi occupying small diameter dead wood” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä Dr. Jörg Müller (Bavarian Forest National Park, Saksa) ja kustoksena dosentti Panu Halme (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on englanniksi.
23.03.2016
Tiedote Uusin Fafnir-lehti keskittyy tieteisfiktioon

22.03.2016
Tiedote Peda.net-kouluverkko mukana eEemeli-loppukilpailussa