Kaikki tiedotteet

15.05.2015
JYUNewsItemVäitös: 29.5. Saamen kielet kovaa valuuttaa elokuvafestivaalilla (Karjalainen)
FM Reetta Karjalaisen soveltavan kielitieteen väitöskirjan ”Saamen kielet pääomana monikielisellä Skábmagovat-elokuvafestivaalilla” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Veli-Pekka Lehtola (Giellagas-instituutti, Oulun yliopisto) ja kustoksena professori Sari Pietikäinen (Jyväskylän yliopisto).
JYUNewsItemTiedeblogissa ennustetaan Sipilän hallituksen menestymistä

JYUNewsItemEnnätysmäärä osallistujia kansainväliseen kesäkouluun Jyväskylään

13.05.2015
JYUNewsItemYläkaupungin Yön 16.5. ohjelmaa kirjastossa, tiedemuseoissa ja Sopeissa

13.05.2015
JYUNewsItemJaettu luovuus ja asiantuntijuus -yleisöluento 26.5.

12.05.2015
JYUNewsItemYliopiston päärakennuksen korjaustyöt jatkuvat

11.05.2015
JYUNewsItemJyväskylän biotieteisiin kolme uutta akatemiahanketta
Suomen Akatemian biotieteiden ja ympäristön tutkimuksen toimikunnalle jätettiin viime syyskuun haussa yhteensä 227 akatemiahankehakemusta. Niistä rahoitettiin 36 eli lähes 16 prosenttia. Rahoitukseen käytettiin noin 19 miljoonaa euroa. Jyväskylän yliopistoon rahoitusta tuli kolmelle hankkeelle yhteensä lähes 1,6 milj. euroa. Kaikki hankkeet ovat nelivuotisia.
JYUNewsItemJyväskylän yliopisto sai laatuleiman

11.05.2015
JYUNewsItemJyväskylän yliopiston Vuokatin yksikön johtaja Vesa Linnamo sai Elias Lönnrot -mitalin

11.05.2015
JYUNewsItemKävelyn oppimisikä ennustaa vanhuuden kognitiivista kykyä
Varhaislapsuuden hidas motorinen kehitys saattaa ennustaa kognitiivista heikentymistä vanhuudessa. Ne henkilöt, jotka oppivat kävelemään aikaisemmin varhaislapsuudessa, suoriutuivat paremmin kognitiivisen suorituskyvyn testistä varhaisessa vanhuudessa. Suomalaistutkimus tätä aiheesta on julkaistu AGE-lehdessä.
JYUNewsItemSymposium: Sosiaalityön panos kestävään kehitykseen

08.05.2015
JYUNewsItemVäitös: 12.5.2015 Loukkaantuneen akillesjänteen kuntoutus kannattaa (Masood)
LitM Tahir Masoodin biomekaniikan väitöskirjan "Calf muscle activation strategies in healthy and injured Achilles tendon conditions " tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Toni Arndt (GIH The Swedish School of Sport and Health Sciences, Ruotsi) ja kustoksena professori Taija Juutinen (Jyväskylän yliopisto).
08.05.2015
JYUNewsItemAvoin yliopisto julkaisi oman mobiilisovelluksen

07.05.2015
JYUNewsItemJyväskylän yliopisto maamme kolmanneksi tunnetuin yliopisto

07.05.2015
JYUNewsItemVäitös: 22.5.2015 Lyhytkin peliharjoittelu nopeuttaa lukemista (Heikkilä)
PsM Riikka Heikkilän psykologian väitöskirjan "Rapid automatized naming and reading fluency in children with Iearning difficulties" tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä apulaisprofessori George K. Georgiou (University of Alberta) ja kustoksena professori Timo Ahonen.
06.05.2015
JYUNewsItemVäitös: 16.5.2015 Suunnistustapahtuma on koko perheen elämys (Takalo)
LitM Teemu Takalon liikunnan yhteiskuntatieteiden väitöskirjan ”Massaliikuntatapahtuman osallistujaryhmät ja osallistumisen motiivit: Kainuun rastiviikko ja suunnistuksen MM-kilpailut 2013” tarkastustilaisuus Vastaväittäjänä professori Antti Honkanen (Itä-Suomen yliopisto) ja kustoksena professori Hannu Itkonen (Jyväskylän yliopisto).
06.05.2015
JYUNewsItemJournalistiikan opiskelijat tekivät ajankohtaisohjelman Jyväskylän kaupunkisuunnittelusta

05.05.2015
JYUNewsItemVäitös: 9.5.2015: Yhteiskuntapolitiikan suuret linjat jäävät pääkirjoitussivuilla haastamatta (Arja Lerssi-Lahdenvesi)
KTM Arja Lerssi-Lahdenveden journalistiikan väitöskirjan ”Aina jonkun asialla, vai...? Sitoutumattomat sanomalehdet yhteiskunnallisina vaikuttajina pääkirjoitussivuillaan” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä dosentti Anu Kantola (Helsingin yliopisto) ja kustoksena professori Kaarina Nikunen (Jyväskylän yliopisto).
04.05.2015
JYUNewsItemVäitös: 8.5.2015 Rakennettujen jokien taantuneita nahkiaiskantoja voidaan elvyttää (Aronsuu)
FM Kimmo Aronsuun akvaattisten tieteiden väitöskirjan ”Lotic life stages of the European river lamprey (Lampetra fluviatilis): anthropogenic detriment and rehabilitation" (Nahkiaisen (Lampetra fluviatilis) jokivaiheet: ihmistoiminnasta aiheutuvat haitat ja niiden vähentäminen). Vastaväittäjänä Dr. Martyn C. Lucas (Durham University, UK) ja kustoksena dosentti Timo J. Marjomäki (Jyväskylän yliopisto).
29.04.2015
JYUNewsItemMusiikkikasvattajien kuoron vappukonsertti