Kaikki tiedotteet

JYUNewsItemSosiaalityön tutkimuksen artikkelipalkinto Jyväskylään
Eurooppalainen sosiaalityön tutkimuksen seura (ESWRA) on myöntänyt Jyväskylän yliopiston tutkija Maija Mänttäri-van der Kuipille väitöskirjantekijöille tarkoitetun artikkelipalkinnon hänen artikkelistaan, joka käsittelee sosiaalityöntekijöiden työhyvinvointia.
JYUNewsItemTyöelämäkokemusta osana opintoja
Tehtävää riittää, kun Jyväskylän yliopiston Monitieteiseen työelämäprojektiin mukaan lähteneet eri alojen opiskelijat pureutuvat asiakasyritystensä kehittämiskohteisiin. Kurssilla 3-5 hengen tiimeissä työskentelevät opiskelijat ovat koonneet osaamisensa yhteen yritysten hyväksi vuodesta 2011 lähtien. Tiimi Daiko kehittää majoitusyritys Majatalo Villasen palvelukonseptia, verkkonäkyvyyttä ja markkinointia kevään 2015 projektissa.
24.04.2015
JYUNewsItemJyväskylän yliopiston joukkue pronssille kansainvälisessä kyberkilpailussa
Jyväskylän yliopiston joukkue sijoittui hienosti kolmanneksi Cyber 9/12 Student Challenge –kyberturvallisuuskisassa Genevessä Sveitsissä. Geneven kolmiosaiseen loppukilpailuun pääsi yhteensä 16 joukkuetta, joista kahdeksan pääsi karsinnan kautta semifinaaliin ja neljä edelleen finaaliin. Joukkueeseen kuuluivat informaatioteknologian opiskelijat Tuomas Kokkomäki, Mika Nortunen, Anni Rinne ja Kristian Ukkola.
23.04.2015
JYUNewsItemAmmatillinen koulutus Suomessa vetovoimaisempaa kuin muissa Pohjoismaissa
Suomalaisen ammatillisen koulutuksen suosio on kasvanut hitaasti mutta varmasti 1990-luvun alkupuolelta alkaen: peruskoulusta ammatilliselle toiselle asteelle siirtyvien osuus on reilussa parissakymmenessä vuodessa noussut 32 prosentista 42 prosenttiin.
22.04.2015
JYUNewsItemAivotutkijat voittoon Tiedepuhe -skabassa, räppääjät sävellyskilpailussa

22.04.2015
JYUNewsItemSuomen Akatemia myönsi rahoitusta iäkkäiden terveysneuvonnan tutkimiseen
Suomen Akatemian terveyden tutkimuksen toimikunta on myöntänyt 31 akatemiahankkeelle yhteensä noin 14 miljoonan euron rahoituksen. Jyväskylän yliopistossa rahoitusta sai professori Riku Nikanderin nelivuotinen hanke, jossa tutkitaan terveysneuvontaa iäkkäiden fyysisen aktiivisuuden ja elinpiirin laajuuden edistämisessä ja kaatumisten ehkäisyssä.
21.04.2015
JYUNewsItemTule koehenkilöksi päätöksenteon tutkimukseen – ansaitset varmasti rahaa!
Tule koehenkilöksi päätöksenteon tutkimukseen – ansaitset varmasti rahaa!
21.04.2015
JYUNewsItemSattuman kauppaa Tieteen päivien ohjelmassa keskiviikkona
Tieteen päivät Jyväskylän yliopistossa 21.-22.4.
21.04.2015
JYUNewsItemSattuman soittoa Tieteen päivien ohjelmassa tiistaina
Vuoden 2015 Tieteen päivien teemana on olemassaolon sattumanvaraisuus ja ennakoimattomuus. Tiistaina 21.4. ohjelmassa on mm.
21.04.2015
JYUNewsItemTiedeakatemiaan neljä uutta jäsentä Jyväskylän yliopistosta
Suomalaisen tiedeakatemian vuosikokouksessa huhtikuussa 2015 valittiin 23 uutta kotimaista ja kaksi ulkomaista jäsentä. Tiedeakatemian jäseniksi kutsutaan ansioituneita suomalaisia ja ulkomaisia tieteenharjoittajia.
JYUNewsItemYFI-forum 22.4.2015: Feminismi ja tiede
Kaikille avoimessa tilaisuudessa tohtorikoulutettavat Saana Jukola ja Heidi Elmgren puhuvat feminismiin liittyvistä kysymyksistä. Jukolan aiheena on sukupuolen merkitys tieteellisessä vertaisarvioinnissa, Elmgrenin naiset filosofiassa. Tilaisuus on englanninkielinen, tervetuloa!
20.04.2015
JYUNewsItemPelialan huippuasiantuntija Jyväskylään 21.4.
Seminaari 21.4. kello 12:15-13:45 Agorassa, Auditorio 3. Tervetuloa!
JYUNewsItemNanotutkimuslöytö auttaa parantamaan painoprosessia
Jyväskyläläiset Markko Myllys, Heikki Häkkänen, Jouko Korppi-Tommola ja Jussi Timonen kehittivät uuden menetelmän yhteistyössä Lappeenrannan teknillisen yliopiston Kaj Backfolkin ja Stora Enson Imatran tutkimuskeskuksen Petri Sirviön kanssa ovat kehittäneet uuden tavan analysoida painomustekerroksen eli painovärin asettumista karhealle pinnalle.
17.04.2015
JYUNewsItemVäitös: 25.4.2015 Ei tuohivirsuissa alttarille (Mikola)
FL Jorma Mikolan taidehistorian väitöskirjan ”Alttarilta alttarille. Alttaritaulumaalaus Suomessa autonomia-ajan loppupuolella” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Markus Hiekkanen (Helsingin yliopisto) ja kustoksena professori Annika Waenerberg (Jyväskylän yliopisto).
JYUNewsItemSatu Haapaniemi voitti komission kirjoituskilpailun

17.04.2015
JYUNewsItemJyväskylän yliopiston opiskelijoita kansainväliseen kyberkilpailuun Geneveen

17.04.2015
JYUNewsItemVäitös: 24.4. Lihaskunto on tärkeää nuorten miesten sydänterveydelle (Vaara)
LitM Jani Vaaran valmennus- ja testausopin väitöskirjan "Associations of physical activity and physical fitness with cardiovascular risk factors in young men" tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Marie H. Murphy (University of Ulster, UK) ja kustoksena professori Heikki Kyröläinen (Jyväskylän yliopisto).
15.04.2015
JYUNewsItemMonitieteinen työelämäprojekti pysyvästi kesäopintoihin
Jyväskylän yliopiston ja elinkeinoelämän välinen vuorovaikutus vahvistuu, kun projektikurssi Monitieteinen työelämäprojekti vakiinnutetaan.
13.04.2015
JYUNewsItemOi kuvatuksia ja mielijuohteita -luentosarja jatkuu ma 27.4.: Humanistit - Ihmisen asialla

13.04.2015
JYUNewsItemHakijamäärät: Jyväskylä maan neljänneksi suosituin yliopisto