Kaikki tiedotteet

10.06.2015
JYUNewsItemMarie Skłodowska-Curie –tutkijaliikkuvuusrahoitusta Jyväskylän yliopistoon

08.06.2015
JYUNewsItemVäitös: 1.6.2015. Parittelu lähilajin kanssa tyhjää parempi (Keränen)
FM lnka Keräsen ekologian ja evoluutiobiolo­gian väitöskirjan "The extent and causes of interspecific reproductive interactions in damselflies" tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä Veijo Jormalainen (Turun yliopisto) ja kustoksena professori Janne S. Kotiaho (Jyväskylän yliopisto).
08.06.2015
JYUNewsItemVäitös: 13.6. Huonot työolot ja vähäinen viranomaissuojelu EU:n sisäisten maahanmuuttajien riesana (Berntsen)
M.Sc. Lisa Berntsenin sosiologian väitöskirjan ”Agency of labour in a flexible pan-European labour market: A qualitative study of migrant practices and trade union strategies in the Netherlands” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Valeria Pulignanon (KU Leuven) ja kustoksena dosentti Nathan Lillie (Jyväskylän yliopisto).Väitöstilaisuus pidetään englannin kielellä.
JYUNewsItemNuorten tiedeleiri kiinnostaa Konnevedellä

JYUNewsItemAkatemialta 4,3 miljoonaa Jyväskylän yliopiston tutkimushankkeille
Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta on myöntänyt yhteensä 4,3 miljoonan euron rahoituksen kahdeksalle Jyväskylän yliopiston tutkimushankkeelle. Kaikkien neljävuotisten projektien rahoitus alkaa ensi syyskuussa. Toimikunta on myönsi kaikkiaan 24 miljoonaa euroa yhteensä 39 uudelle hankkeelle.
04.06.2015
JYUNewsItemJyväskylän yliopisto etulinjassa koulun digitalisaatiotavoitteissa
Uudessa hallitusohjelmassa oppiminen on nostettu yhdeksi päätavoitteeksi. Ohjelmaan on listattu kuusi opetus- ja kulttuuriministeriön toimialan kärkihanketta, joista yksi on uudet oppimisympäristöt ja digitaaliset materiaalit peruskouluihin. Jyväskylän yliopisto on vankasti mukana hallituksen linjaamissa digitalisaatiotavoitteissa. Tutkijoiden laatima Digitaalinen oppimateriaali koulun arjessa -kirja julkaistaan 4.6. Tekesin Oppimisratkaisut-ohjelman päätösseminaarissa Helsingissä.
04.06.2015
JYUNewsItemTiedeblogissa kannustetaan lapsia ja nuoria liikkumaan
Jyväskylän yliopiston Tiedeblogissa liikuntapedagogiikan professori Mirja Hirvensalo pitää uuteen hallitusohjelmaan kirjattua lasten ja nuorten liikunnan lisäämistä ja istuvan elämäntavan vähentämistä tervetulleena linjauksena, joka parantaa oppilaiden hyvinvointia.
03.06.2015
JYUNewsItemIT-alan väki pohtii digitalisaatiota

02.06.2015
JYUNewsItemInformaatioteknologian tiedekunta palkitsi yhteistyökumppaneita ja hyviä työllistäjiä

JYUNewsItemHuman Technology –lehden uusin numero julkaistu

JYUNewsItemPirjo Häkkiselle Teknologiateollisuuden kannustuspalkinto
Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö on myöntänyt FM Pirjo Häkkiselle 5000 euron kannustuspalkinnon ansiokkaasta työstä matemaattisten aineiden opettajana.
01.06.2015
JYUNewsItemVäitös: 10.6.2015 Epäkaupallinen populaarimusiikki oli arvokasta Helsingin Sanomissa (Mattlar)
FM Mikko Mattlarin journalistiikan väitöskirjan ”Ei mitä hyvänsä rilutusta”. Populaarimusiikin tie legitiimiksi kulttuuriksi Helsingin Sanomissa 1950–1982 tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Vesa Kurkela (Sibelius-Akatemia) ja kustoksena dosentti Turo Uskali (Jyväskylän yliopisto).
01.06.2015
JYUNewsItemVäitös: 6.6.2015 Kielen käyttäminen kehittää sekä oppijan että yhteisön kieltä (Mustonen)
FM Sanna Mustosen suomen kielen väitöskirjan ”Käytössä kehittyvä kieli. Paikat ja tilat suomi toisena kielenä -oppijoiden teksteissä" tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä apulaisprofessori FT Annekatrin Kaivapalu (Tallinnan yliopisto) ja kustoksena professori Maisa Martin (Jyväskylän yliopisto).Väitöstilaisuus on suomenkielinen.
JYUNewsItemJyväskylän yliopisto sai 5,7 miljoonaa kärkialoilleen

29.05.2015
JYUNewsItemUutta psykoterapian tutkimusta Jyväskylässä: Ihmisen mieltä etsitään ruumiin kokemuksista ja suhteista

JYUNewsItemTulevaisuutta päin! Futuuri! Kielten kesäkoulu 2015. 3.–5.6. 2015

29.05.2015
JYUNewsItemJyväskylässä pohditaan pimeän aineen ja neutriinojen arvoituksia

JYUNewsItemMaarit Alasuutari varhaiskasvatustieteen professuuriin
Jyväskylän yliopiston rehtori Matti Manninen on ottanut varhaiskasvatustieteen professorin tehtävään PsT, dosentti Maarit Alasuutarin 1.8.2015 alkaen. Professuuri on sijoitettu kasvatustieteiden tiedekuntaan.
28.05.2015
JYUNewsItemKansainvälinen hiihtokongressi tuo Vuokattiin alan asiantuntijoita ja tutkijoita
Kiinnostus pohjoismaiseen hiihtolajitutkimukseen kokoaa eri alojen asiantuntijoita 3rd International Congress on Science and Nordic Skiing (ICSNS 2015) -kongressiin Vuokattiin 5.–8.6.2015. Kongressissa 55 tutkijaa 12 eri maasta tarkastelee monipuolisesti pohjoismaisten hiihtolajien nykyistä tutkimuskenttää.
28.05.2015
JYUNewsItemVäitös: 6.6.2015: Tunnekokemuksia selventävä malli avuksi teknologian suunnitteluun (Jokinen)
YTM Jussi Jokinen kognitiotieteen väitöskirjan ”User psychology of emotional user experience” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjinä professori Matthias Rauterberg (Industrial Design Department Eindhoven, University of Technology, Alankomaat) ja professori Gilbert Cockton, Department of Media and Communication Design, Northumbria University, Yhdistynyt kuningaskunta. Kustoksena toimii professori Pertti Saariluoma (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on englannin kielinen.