Tutkimusuutiset

21.09.2017
Tiedote Suomalainen lukutaitopeli viedään kansainvälisille markkinoille
GraphoGame-peli
19.09.2017
Tiedote Väitös: 29.9.2017 Suuria rakenteita halogeenisidoksilla (Turunen)
FM Lotta Turusen orgaanisen kemian väitöskirjan ”Design and construction of halogen-bonded capsules and cages” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Christer Aakeröy (Kansas State University) ja kustoksena akatemiaprofessori Kari Rissanen (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on englanninkielinen.
19.09.2017
Tiedote Nuoren tunne-elämän ja käytösongelmien taustalla temperamenttieroja

19.09.2017
Tiedote Väitös: 28.9. Uusi menetelmä beeta-aktiivisten ytimien tutkimiseksi (Haaranen)
FM Mikko Haarasen teoreettisen fysiikan väitöskirjan ”Rare beta decays and the spectrum-shape method” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Fedor Simkovic (Comenius University in Bratislava) ja kustoksena professori Jouni Suhonen (Jyväskylän yliopisto). Väitös on englanniksi.
19.09.2017
Tiedote Väitös: 23.9.2017 Perinteisellä musiikilla on suuri merkitys identiteetille Etelä-Afrikassa (Lebaka)
PhD Edward Lebakan musiikkikasvatuksen väitöskirjan ”Transmission Processes of Indigenous Pedi Music” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä PhD Phibion Otukile (University of Botswana) ja kustoksena Jukka Louhivuori (Jyväskylän yliopisto).
13.09.2017
Tiedote Väitös: 22.9.2017 Liikunta- ja urheilujärjestelmä on siirtynyt ohjelmien kauteen (Lehtonen)
LitM Kati Lehtosen liikunnan yhteiskuntatieteiden väitöskirjan ”Muuttuvat rakenteet - staattiset verkostot. Suomalaisen liikunta- ja urheilujärjestelmän rakenteelliset muutokset 2008-2015” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjä professori Jari Stenvall (Tampereen yliopisto) ja kustoksena professori Hannu Itkonen (Jyväskylän yliopisto). Väitös on suomenkielinen.
12.09.2017
Tiedote Väitös: 29.9.2017 Sähköpöydät vähentävät istuma-aikaa ja tuovat terveyshyötyjä toimistotyöntekijöille (Gao)
M.Sc. Ying Gaon biomekaniikan väitöskirjan “Sit-stand workstations: effects on occupational sitting time, potential health benefits, and acute postural physiology” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Marie Murphy (Ulster University, Iso-Britannia) ja kustoksena professori Taija Juutinen (Jyväskylän yliopisto). Väitös on englanniksi.
08.09.2017
Tiedote Väitös: 15.9.2017 Katsauksia ei-Riemannilaisten Lien ryhmien geometriaan (Golo)
FM Sebastiano Nicolussi Golon matematiikan väitöskirjan ”Topics in the geometry of non -Riemannian Lie groups” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä Dr. Katrin Fässler (Université de Fribourg, Mathématiques, Sveitsi) ja kustoksena akatemiatutkija Enrico Le Donne (Jyväskylän yliopisto). Väitös on englanninkielinen.
06.09.2017
Tiedote Moderni talouskasvu perustui naisten ja lasten työlle

06.09.2017
Tiedote Jyväskylän yliopisto säilytti asemansa maailman parhaiden tutkimusyliopistojen joukossa

04.09.2017
Tiedote Väitös: 9.9.2017 Harvinaista kieltä oppii parhaiten verkko- ja kontaktiopetusta yhdistelemällä (Kyppö)
PhDr Anna Kypön soveltavan kielitieteen väitöskirjan ”Climbing a mountain: Learning Slovak in New Language Learning Environments” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä PhD Michaela Mošatova (Comenius University in Bratislava) ja kustoksena professori Hannele Dufva (Jyväskylän yliopisto). Väitös on englanninkielinen.
04.09.2017
Tiedote Väitös: 8.9.2017 Viaton vai kuriton – aikamme lapsuuskuva paljastaa odotuksia lapsuudesta (Lämsä)
KM Tiina Lämsän varhaiskasvatustieteen väitöskirjan ”Näkyvä lapsuus. Lapsuuskuva havainnointipäiväkirjassa ja television mainoskuvissa” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Liisa Karlsson (Itä-Suomen yliopisto) ja kustoksena professori Anna Rönkä (Jyväskylän yliopisto). Väitös on suomenkielinen.
31.08.2017
Tiedote Väitös: 9.9.2017 Uusi sävellytysmenetelmä tuo musiikin oppimisen iloa kouluun (Huttunen)
KM, MusM Taina Huttusen musiikkikasvatuksen väitöskirjan ”Osallistava sävellytysmenetelmä musiikinopetukseen. Perusopetuksen opetussuunnitelman 2014 tavoitteita ja oppimisen ydinmetaforia toteuttamassa” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Juha Ojala (Oulun yliopisto) ja kustoksena professori Jukka Louhivuori (Jyväskylän yliopisto).
30.08.2017
Tiedote Suomen ruokaturva on haavoittuvainen

29.08.2017
Tiedote Kännykät muuttivat nuorten ­elämän. Silta tulevaisuuteen -hanke tutkii digitalisaation vaikutuksia

29.08.2017
Tiedote Väitös: 2.9.2017 Kohut kertovat pelimedian aikuistumisesta (Pasanen)
FM Tero Pasasen digitaalisen kulttuurin väitöskirjan ”Beyond the Pale: Gaming Controversies and Moral Panics as Rites of Passage” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Jaakko Suominen (Turun yliopisto) ja kustoksena professori Raine Koskimaa (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on suomenkielinen.
25.08.2017
Tiedote Jo 20 minuuttia vähemmän istumista päivässä ylläpitää terveyttä ja lihasmassaa

24.08.2017
Tiedote Tarttuuko stressi koulussa?
Tarttuuko stressi koulussa?
24.08.2017
Tiedote Väitös: 25.8.2017: Uusia yksikäsitteisyystuloksia sädemuunnokselle (Lehtonen)
FM Jere Lehtosen matematiikan väitöskirjan ”Injectivity results for the geodesic ray transform” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä dosentti Lauri Oksanen (University College London) ja kustoksena professori Mikko Salo (Jyväskylän yliopisto). Väitös on suomenkielinen.
22.08.2017
Tiedote Euroopan unionin miljoonahankkeessa turvataan arvokkaimpia soita ja pienvesiä