Bio- ja ympäristötieteiden laitos

Uusille opiskelijoille

vesikurssia.pngTaas on tullut aika toivottaa tervetulleeksi uudet bio- ja ympäristötieteiden opiskelijat osaksi laitoksen tiedeyhteisöä. Tervetuloa!

Yliopisto-syksy vierähtää käyntiin nimenhuuto- ja tiedotustilaisuudella. Tänä vuonna tilaisuus järjestetään ma 1.9.2014 kello 10.15 salissa YAA303. Saavuthan varmasti paikalle, sillä tilaisuus on pullollaan hyödyllisiä vinkkejä, tarpeellisia neuvoja ja käytännön ohjeistusta.  Tällöin myös muodostetaan tutorryhmät, joissa opiskelijat tutustuvat yliopistomaailman käytäntöihin opiskelijatutoreiden ohjaamana.

Bio- ja ympäristötietojen laitos esittäytyy sinulle tarkemmin Konneveden tutkimusasemalla järjestettävässä Lentävä lähtö -tapahtumassa. Täällä opit viimeistään mitä tarkoittaa evoluutiogenetiikka ja millaista tutkimusta laitoksella tälläkin hetkellä tapahtuu.

Perille löydät tietä kysyen tai vaikka käyttäen apunasi Kampus-karttaa.

kalastuskurssia.png

Käytännön ohjeistuksia löytyy myös uusien opiskelijoiden oppaasta  "Opiskelijan opas bio- ja ympäristötieteiden laitoksella". Yleistä ohjeistusta uusille ja miksei vanhemmille opiskelijoille löytyy yliopiston opiskelijoille suunnatuilta sivuilta. Myös matemaatis-luonnontieteellinen tiedekunta on koonnut ohjeistusta uusille opiskelijoille muunmuassa tietokoneiden käytöstä sivuilleen.

Lisäohjeistusta opintoihin ja opiskeluelämään liittyviä kysymyksiä voit esittää tuutorillesi, laatuhemmoille, laitoksen toimistolle tai opintoneuvojille. Moniin käytännön ongelmatilanteisiin voit löytää apua kanssaopiskelijoiltasi ja oivia opiskeluvinkkejä voit saada vanhemmilta opiskelijoilta. Toisiin alan opiskelijoihin pääset tutustumaan muunmuassa laitoksen ainejärjestöjen virkeän toiminnan kautta.

Biologian yhteisvalinnan  kautta valitut opiskelijat voivat ilmoittautua biologian opettajankoulutuksen soveltuvuuskokeeseen (17.09.2014) täyttämällä sähköisen hakulomakeen  viimeistään 10.09.2014 klo 16:15.

Jos sinulla on lukiokursseja biologiasta, kemiasta ja fysiikasta ja olet kiinnostunut luonnontieteistä laaja-alaisesti, nanotieteiden koulutusohjelma saattaa olla vaihtoehtosi. Voit hakea koulutusohjelmaan täyttämällä sähköisen hakulomakkeen viimeistään 10.9.2014 klo 16:15.

Riemukasta lähtöspurttia opiskeluun!

P.S: Muistathan liittyä opiskelijoiden sähköpostilistalle, jotta vastaisuudessakin pysyisit ajantasalla laitoksen ja opiskelijoiden toiminnasta sekä tempauksista. Huomioi, että hyväksymme listalle vain Jyväskylän yliopiston sähköpostiosoitteet.

Täältä löytyvät:

Nimenhuutotilaisuuden info

Ensimmäisten viikkojen ohjelma

Lentävä lähtö

Lentävän lähdön materiaali

Opintoinfo

Opiskelu ja oppiminen

HOPS