25.01.2019

EXAM-sovelluksen yhteiskäytön kehitys etenee

Sähköisen tenttimisen EXAM-sovelluksen ensimmäinen tenttivierailu suoritettiin ristiinopiskelun kehittäminen -hankkeen pilotissa 21.1.2019, kun Itä-Suomen yliopiston opiskelija suoritti EXAM-tenttinsä Jyväskylän yliopiston tenttitilassa. Tenttivierailussa opiskelija suorittaa oman korkeakoulunsa opintojakson tentin jonkun toisen korkeakoulun EXAM-tenttitilassa.

EXAMin yhteiskäyttöä kehitetään OKM:n rahoittamassa ristiinopiskelun kehittäminen -hankkeessa ja tenttivierailua on pilotoitu Jyväskylän ja Itä-Suomen yliopistojen lisäksi Turun yliopistossa sekä Lapin yliopistossa. Yhteiskäyttö on odotettu ja toivottu ominaisuus, joka edelleen lisää sähköisten tenttien suorittamisen joustavuutta. EXAM-konsortion tavoitteena on, että tenttivierailu otettaisiin käyttöön mahdollisimman laajasti EXAM-konsortion korkeakouluissa vuoden 2019 aikana.

tenttivierailu210119-JY.jpg
Itä-Suomen yliopiston opiskelija Marja Kokko asuu ja työskentelee Jyväskylässä: "Tenttivierailu on erittäin tervetullut uudistus ja helpottaa opintojen suorittamista työn ohessa."

Lisätietoja:
EXAM-konsortio: https://e-exam.fi/
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke: https://wiki.eduuni.fi/display/CSCristiinopiskelu
EXAM-tenttivierailun pilotti: Liisa Kallio/JY Digipalvelut liisa.kallio@jyu.fi