24.07.2018

IT-palvelut muutti nimeään digipalveluiksi 1.9.2018.

Digijohtaja Ari Hirvonen kertoo nimenmuutoksen taustoja.

Digitaalisaatio muuttaa voimakkaasti yhteiskuntaa ja myös Jyväskylän yliopistoa. Yliopiston johdon määrittämän digivision mukaisesti tavoittelemme edelläkävijyyttä digitalisaatiossa. Digitalisaatiossa on kyse toiminnan muutoksessa informaatioteknologian avulla. Tämä tarkoittaa muutosta koko yliopistossa ja myös IT-palveluissa. IT-palveluiden tekniset palvelut ovat edelleen tarpeen, mutta myös IT-palveluiden rooli muuttuu digitaalisen muutoksen mahdollistajaksi ja eteenpäin viejäksi. IT-palveluiden nimi muuttuu digipalveluiksi (DIP, eng. Digital Services) 1.9.2018 alkaen vastamaan paremmin yksikön uutta roolia.

"On tärkeää ymmärtää, että digitalisaation keskiössä ei ole tekniikka vaan toiminnan muutos. Digitalisaatioon liittyvä kehittäminen ja koordinointi on digipalveluiden vastuulla ja siksi katsottiin hyväksi muuttaa nimi uuden roolin mukaiseksi" kertoo digijohtaja Ari Hirvonen.

"On tärkeää ymmärtää, että digitalisaation keskiössä ei ole tekniikka vaan toiminnan muutos."

Digipalvelut tarjoaa edelleen samoja palveluita kuin IT-palvelut ja sujuva arki on edelleen korkealla prioriteetilla. Yksikön nimen muutos tulee kuitenkin näkymään muun muassa digipalveluiden entistä runsaampana jalkautumisena lähelle asiakkaita ja uusina digitaalisina palveluina, jotka tuovat merkittävästi lisäarvoa tutkimukseen ja koulutukseen.

Kysy lisää: Ari Hirvonen ari.p.hirvonen@jyu.fi