26.10.2018

Miten lisään ORCID-tunnisteeni Converikseen?

ORCID on yleinen tutkijatunnistepalvelu, jonka käyttöä useat rahoittajat ja julkaisijat vaativat. Tunniste luodaan palvelun omilla sivuilla: https://orcid.org (ks. https://kirjasto.jyu.fi/tutkija-opettajaTutkijan näkyvyys ja julkaisujen arviointi). Voit myös kirjautua palveluun JY-tunnuksilla. Jyväskylän yliopiston tavoite on, että sen jokaisella tutkijalla on tutkijan yksilöivä ORCID-tunniste.

Kun ORCID-tunniste on merkittynä Converikseen, tunniste näytetään julkisessa portaalissa ja tulee mukaan OKM:lle raportoitaviin julkaisutietoihin. Tunnistetta voidaan myös hyödyntää esim. ORCID-tietokantaan merkittyjen julkaisutietojen tuonnissa. Tunniste merkitään seuraavasti:

  1. Klikkaa sisäänkirjautuneena oikeasta yläreunasta omaa nimeäsi ja valitse valikosta "Profiilisi".
  2. Valitse profiilisivun keskellä olevan nimen vierestä "Muokkaa".
  3. Täytä tunniste Avaintiedot-välilehden kohtaan "ORCID-tunniste". Tunnistetta voi myös etsiä nimen perustella Hae ORCID-linkillä. Huom. jos olet kirjannut tunnisteen aiemmin TUTKAan, ne on siirretty henkilökunnan ja jatko-opiskelijoiden osalta (toukokuun 2017 tilanne) automaattisesti Converikseen. Tiedot kannattaa kuitenkin tarkastaa.
  4. Tallenna tiedot.

Tunnistautumalla ORCID-palveluun Converiksen sisällä järjestelmään kirjattujen uusien julkaisujen perustiedot voidaan viedä automaattisesti tutkijan ORCID-profiiliin. Tunnistautuminen:

  1. Klikkaa sisäänkirjautuneena oikeasta yläreunasta omaa nimeäsi ja valitse valikosta "Omat asetukset".
  2. Klikkaa painiketta "Yhdistä Converis ORCID-tiliin".

    ORCID-kirjautumisikkuna

  3. Järjestelmä avaa ponnahdusikkunan ORCID-palveluun. Kirjautumisen jälkeen palvelu kysyy suostumuksesi ORCID-profiilisi käsittelyyn Converiksessa (Read items in your ORCID record, Read your ORCID record, Add works, Update your works) - suostumus tarvitaan, jotta julkaisutietoja voidaan lähettää palveluun.
  4. Kun tunnistautuminen tehty, ponnahdusikkunaan tulee viesti tunnuksen kytkemisestä ORCID-palveluun.

ORCID-asetukset tunnistautumisen jälkeen