18.03.2016

Android-laitteet ja henkilökunnan Exchange-sähköposti

Henkilökunnan Exchange-sähköpostin voi lisätä helposti Android-laitteisiin (esim. Samsung, Sony, HTC, ZTE ja monia muita).

Sähköpostitilin lisääminen

HUOM! Tässä ohjeessa on käytetty Samsungin Android-puhelinta ja Androidin versiota 4.1. Eri valmistajilla näkymä saattaa olla erilainen - mutta periaate on sama.

1. Avaa "Asetukset" (Settings) -valikko ja valitse "Lisää tili" (Add account)

2. Valitse "Microsoft Exchange" (tai "Sähköposti")

3. Anna sähköpostiosoite ja salasana, jonka jälkeen valitse "Manuaal. asennus" (Manual setup)

4. Määritä asetukset seuraavasti:

• Toimialue\käyttäjänimi (Domain\username): JYUNET\käyttäjätunnus (esim. JYUNET\mameikal)
    • Joillain laitteilla käyttäjätunnus ja toimialue (domain) saattaa olla erikseen. Toimialue on "JYUNET"
  • Salasana: yliopiston käyttäjätunnuksen salasana
  • Exchange-palvelin (Exchange server): email.jyu.fi

Valitse tämän jälkeen "Seur." (Next)

5. Laite saattaa ilmoittaa aktivoinnin tietosuojakäytännön / oikeuksien tms. hyväksymisestä.

6. Laite ilmoittaa Exchangen etäsuojauksen hallinnasta. Valitse "OK"

7. Valitse synkronointiin liittyvät asetukset ja valitse "Seur." (Next)

8. Vahvista Exchange-tilin mahdollistama etähallinta valitsemalla "Aktivoi" (Activate)

9. Anna tilille nimi, esimerkiksi "JYU Exchange" ja Valitse "Valmis" (Done). Nyt Exchange-sähköpostitili on luotu laitteeseen