07.01.2019

Yleisohje Exchange-sähköpostin käyttöönotosta mobiililaitteilla ja sähköpostiohjelmilla

Mobiililaitteet ja Exchange-sähköposti -ohjeet.

Henkilökunnan Exchange-sähköpostin käyttö onnistuu kaikilla nykyaikaisilla mobiililaitteilla, sähköpostiohjelmilla yms. Yleisimmille laitteille löytyy ohjeet: https://www.jyu.fi/digipalvelut/fi/ohjeet/email. Mikäli et löydä laitteellesi / ohjelmallesi sopivia asetuksia, voit käyttää tässä ohjeessa mainittua tietoa soveltavasti.

Yleisluontoiset asetukset Exchangen käyttöä varten

Tuetut protokollat ovat Exchange ActiveSync ja IMAPv4. Muut protokollat kuten POP3 eivät ole tuettuja.

Exchange ActiveSync (usein saattaa olla pelkästään nimellä Exchange)

• Postin palvelin (server) on email.jyu.fi. Käytä aina SSL/TLS suojausta
  • Domain on ad.jyu.fi tai JYUNET
  • Käyttäjätunnuksena käytetään aina pelkkää käyttäjätunnusta, esimerkiksi "mameikal". Käyttäjätunnuksena EI käytetä sähköpostiosoitetta
  • Sähköpostiosoite on se sähköpostiosoite, josta viestit lähetetään. Useimmiten se on muotoa etunimi.x.sukunimi@jyu.fi. Sähköpostiosoitteesi ja käytettävissä olevat osoitemuodot voit tarkastaa sivun https://account.jyu.fi kautta

IMAP

• Saapuvan postin palvelin (incoming mail server) on email.jyu.fi. Käytä aina SSL/TLS suojausta, portti 993
  • Lähtevän postin (outgoing mail server / smtp) palvelimena voi käyttää esim. smtpauth.jyu.fi. smtpauth.jyu.fi vaatii tunnistautumisen (authentication) yliopiston käyttäjätunnuksella. Käytä aina SSL/TLS suojausta (portti 465 tai 587)
  • Käyttäjätunnuksena käytetään aina pelkkää käyttäjätunnusta, esimerkiksi "mameikal". Käyttäjätunnuksena EI käytetä sähköpostiosoitetta
  • Sähköpostiosoite on se sähköpostiosoite, josta viestit lähetetään. Useimmiten se on muotoa etunimi.x.sukunimi@jyu.fi. Sähköpostiosoitteesi ja käytettävissä olevat osoitemuodot voit tarkastaa sivun https://account.jyu.fi kautta