19.03.2014

Exchange-sähköpostin käyttö Mac Mail-ohjelmalla

Henkilökunnan Exchange-sähköpostin käyttö onnistuu myös Mac-tietokoneiden Mail-ohjelmalla. HUOM! Mail-ohjelmalla on havaittu hitautta ja epävarmuutta Exchangen käytössä. Käyttäjillä on usein käynyt niin, että sähköpostit eivät synkronoidu nopeasti. Tästä syystä Mail-ohjelman käyttö ei ole suositeltua! Exchange toimii parhaiten Outlookilla.

Exchange-tilin lisääminen Mail-ohjelmaan

Huom! Tätä ohjetta tehdessä on käytetty Mac OS X versiota 10.9.x (Mavericks) ja siinä olevaa Mailin versiota 7.0. Vanhemmilla Mail-ohjelman versioilla saattaa toimia hieman eritavalla.

1. Käynnistä Mail-ohjelma

2. Valitse lisättävän tilin tyypiksi "Exchange" ja valitse "Jatka" (Continue)

3. Anna ohjelmaan seuraavat tiedot:

• Sähköpostiosoite (Email Address): käyttäjätunnus@jyu.fi (esim. mameikal@jyu.fi)
  • Salasana (Password): yliopiston käyttäjätunnuksesi salasana

Valitse sen jälkeen "Jatka" (Continue)

4. Mail-ohjelma lähtee etsimään tarvittavia palvelinasetuksia. Tässä voi kestää hetken aikaa. Mikäli Mail pyytää antamaan tarkemmat asetukset, anna palvelimen osoitteeksi "email.jyu.fi" ja valitse "Jatka" (Continue)

5. Mac Mail löytää tarvittavat asetukset. Valitse "Jatka" (Continue)

6. Valitse mitä tietoja synkronoidaan ja klikkaa "Valmis" (Done)

Postit synkronoituvat epävarmasti ja hitaasti. Mitä voi tehdä?

Mail-ohjelmaa ei välttämättä saa toimimaan hyvin Exchangen kanssa. Siksi on suositeltua käyttää muuta ohjelmaa, esimerkiksi Outlookia. Seuraava asetus saattaa joissain tilanteissa auttaa postin synkronoitumiseen. Asetusta ei välttämättä pysty tekemään vanhoilla Mac Mailin versioilla.

1. Avaa Mail-ohjelma ja valitse ylävalikosta "Mail" -> "Asetukset" (Preferences)

2. Valitse yliopiston Exchange-tili ja muuta asetuksia seuraavasti:

• Ruksi pois kohdasta "Käytä automaattista löytämistä" (Use Autodiscover service)
  • Sisäinen palvelin (Internal server): email.jyu.fi

3. Poistu asetuksista ja valitse "Tallenna" (Save)

4. Käynnistä tietokone uudelleen. Mac Mail saattaa synkronoida postit nyt paremmin.