19.03.2014

Exchange-sähköpostin käyttö Mozilla Thunderbird -ohjelmalla

Henkilökunnan Exchange-sähköpostin käyttö onnistuu myös Mozilla Thunderbird -ohjelmalla. Thunderbirdin voit ladata sivulta http://www.mozilla.org/thunderbird/

Exchange-tilin lisääminen Thunderbirdiin

1. Käynnistä Mozilla Thunderbird

2. Ensimmäisellä käynnistyskerralla Thunderbird ehdoittaa uuden sähköpostiosoitteen luomista. Ohita tämä valitsemalla alhaalta "Ohita tämä kohta ja käytä olemassa olevaa osoitetta". Mikäli käytät jo Thunderbirdillä toista tiliä, pääset lisäämään uuden tilin valitsemalla valikoista "Asetukset" -> "Tilitoiminnot" -> "Lisää sähköpostitili"

3. Anna ohjelmaan seuraavat tiedot:

• Nimi
  • Sähköpostiosoite (useimmiten etunimi.tarkennin.sukunimi@jyu.fi)
  • Yliopiston käyttäjätunnuksen salasana

Klikkaa sen jälkeen "Jatka"

4. Thunderbird yrittää etsiä asetuksia automaattisesti. Keskeytä tämä valitsemalla "Muokkaa asetuksia"

5. Määritä asetukset seuraavasti:

• Saapuva: IMAP - email.jyu.fi 993 SSL/TLS Normaali salasana
  • Lähtevä: SMTP - smtpauth.jyu.fi 465 SSL/TLS Normaali salasana
  • Käyttäjätunnus: Yliopiston käyttäjätunnus (esim. mameikal, ei @jyu.fi päätettä!)

Klikkaa tämän jälkeen "Valmis"

6. Nyt Exchange-sähköposti on käytettävissä Thunderbirdin kautta