19.03.2014

Exchange-sähköpostin käyttö Outlook-ohjelmalla kotikoneella

Henkilökunnan Exchange-sähköpostin käyttö onnistuu myös kotikoneilla Microsoft Office Outlook-ohjelmalla. Outlook on osa Microsoftin Office-pakettia, joten sitä ei löydy oletuksena tietokoneilta. Henkilökuntaan kuuluvana voit kuitenkin ostaa Office-paketin käyttöösi halvalla.

Exchange-tilin lisääminen Outlookkiin

HUOM! Ohjeessa oletetaan, ettet ole kotikoneellasi koskaan käynnistänyt Outlook-ohjelmaa. Mikäli olet aikaisemmin määritellyt sähköpostitilin eikä Outlook anna määritellä uutta, luo uusi sähköpostiprofiili avaamalla Käynnistä-valikosta "Ohjauspaneeli" (Control Panel) -> "Posti" tai "Mail" -> "Näytä profiilit" (Show Profiles) ja luo uusi sähköpostiprofiili.

1. Käynnistä Outlook ja klikkaa "Seuraava" (Next)

2. Valitse "Kyllä" (Yes) ja klikkaa "Seuraava" (Next)

3. Valitse "Sähköpostitili" ja kirjoita nimesi ja sähköpostiosoitteesi kenttiin "Kirjoita nimesi" (Your Name) ja "Sähköpostiosoite" (E-mail Address). Klikkaa "Seuraava"

4. Outlook alkaa etsiä sähköpostitilisi tietoja. Tässä vaiheessa voi kestää useamman minuutin. Ruudulle ilmestyy ilmoitus autodiscover.jyu.fi:stä. Valitse "Salli"

5. Jonkin ajan kuluttua sinua pyydetään antamaan käyttäjätunnus ja salasana. Valitse tässä vaiheessa "Käytä toista tiliä" (Use another account)

6. Kirjoita kenttiin yliopiston käyttäjätunnus muodossa käyttäjätunnus@ad.jyu.fi ja kirjoita salasanaksi käyttäjätunnuksesi salasana. Laita ruksi kohtaan "Muista salasana" (Remember my password) mikäli haluat ettei Outlook kysy käyttäjätunnusta ja salasanaa joka kerta kun Outlook avataan. Klikkaa "OK"

7. Odota kunnes Outlook saa määritettyä asetukset ja klikkaa "Valmis" (Finish).

8. Outlook käynnistyy. Ensimmäisellä käynnistyskerralla voi kestää useamman minuutin ennen kuin Outlook on käytettävissä. Outlook lataa taustalla kaikkia sähköpostejasi paikallisesti omalle tietokoneellesi, jolloin Outlookin alapalkissa näkyy "Päivitetään kansiota" (Updating).

Mikäli Outlookin käyttäminen ei onnistu ohjeen mukaan, kokeile kohdassa 3. antaa sähköpostiosoite muodossa "käyttäjätunnus@jyu.fi". Huomaa myös, että kohdassa 6. käyttäjätunnus on annettava muodossa käyttäjätunnus@ad.jyu.fi!