09.08.2018

Sähköpostin käyttö yliopiston työasemilla (Outlook 2010)

Henkilökunnan Exchange-sähköpostin käyttö onnistuu yliopiston työasemilla helpoiten käyttämällä Microsoft Office Outlook 2010 -sähköpostiohjelmaa. Käynnistämällä Outlook 2010-ohjelman pääset välittömästi käsiksi yliopiston sähköpostiisi. Henkilökunnan Exchange-sähköpostia voi lukea myös nettiselaimen kautta osoitteesta https://email.jyu.fi, mutta Outlookin käyttö on usein nopeampaa ja vaivattomampaa.

Outlookin ensimmäisellä käynnistyskerralla tarvitsee klikkailla muutaman kerran "Next". Sen jälkeen asetuksia ei tarvitse tehdä uudestaan.

Pikakuvakkeen luominen

Outlookia varten kannattaa luoda työpöydälle pikakuvake, jotta saat Outlookin mahdollisimman vaivattomasti käyntiin.

1. Avaa vasemmasta alareunasta Käynnistä (Start)-valikko eli outlook-tyoasemilla_00startbutton.png

2. Valitse "All programs" ja etsi valikosta "Microsoft Office". Samasta paikasta löytyy myös muut Microsoft Office-ohjelmat (esim. Word, Excel, Powerpoint)

3. Luo pikakuvake vetämällä "Microsoft Outlook 2010" työpöydälle painamalla hiiren vasenta näppäintä pohjassa. Vaihtoehtoisesti voit myös valita "Microsoft Outlook 2010" hiiren oikealla näppäimellä ja valita valikosta "Send to" -> "Desktop (Create shortcut)"

4. Nyt työpöydälläsi on pikakuvake Outlook 2010-ohjelmaa varten!

Outlook 2010 käynnistäminen

1. Käynnistä Microsoft Office Outlook 2010 tuplaklikkaamalla aikaisemmin luotua pikakuvaketta. Vaihtoehtoisesti Outlook löytyy helpoiten kun kirjoitat Käynnistä (Start)-valikon hakupalkkiin "Outlook 2010"

2. Klikkaa "Next"

3. Klikkaa "Next". Älä muuta valintoja

4. Outlook etsii oikeat asetukset sähköpostillesi. Klikkaa "Next". Mikäli Outlook ei löydä asetuksia, se voi tarkoittaa, että sinulla ei ole käytössäsi henkilökunnan Exchange-sähköpostia. Ota tarvittaessa yhteyttä lähitukeesi.

5. Klikkaa "Finish"

6. Outlook pyytää vielä antamaan nimen ja nimikirjaimet. Klikkaa "OK"

7. Outlook on nyt käytettävissä.