10.05.2019

Ohjeet tenttivierailuun muualta tuleville opiskelijoille

Ota huomioon nämä asiat, kun tulet tenttivierailulle Jyväskylän yliopiston EXAM-tilaan.

Tenttivierailu tarkoittaa sitä, että suoritat oman korkeakoulusi opintojakson tentin jonkun toisen korkeakoulun EXAM-tenttitilassa. Tenttivierailu on tällä hetkellä mahdollista Jyväskylän, Itä-Suomen (Kuopion kampuksella), Lapin, Turun sekä Tampereen yliopiston (Hervannan kampuksella) EXAMissa. Tarkista ennen tenttivarauksen tekoa kohdekorkeakoulun tenttitilojen aukioloajat, kulkuoikeudet ym. korkeakoulukohtaiset ohjeet. 

Ota huomioon nämä asiat, kun tulet tenttivierailulle Jyväskylän yliopiston EXAM-tilaan:

 1. Tentti-ilmoittautuminen ja tenttiajan varaaminen tapahtuu aina oman korkeakoulun EXAMissa.
 2. Jyväskylän yliopiston tenttitiloihin tulee remonttien takia muutoksia toukokuussa. Tenttivierailutila sijaitsee 11.5. asti Seminaarinmäen kampuksella Proxima-rakennuksessa tilassa X150 ja 13.5. tenttitila siirtyy Agoraan Mattilanniemen kampukselle tilaan AgC221. Karttapalvelu navi.jyu.fi auttaa perille. 
 3. Jyväskylän yliopiston tenttikoneilla on käytettävissä tentin aikana vain nämä ohjelmat:
  Notepad, Adobe Reader, OneNote, Paint, 7Zip sekä UMLet. Jos tenttiin vastaamisessa tarvitaan muita ohjelmia, et voi suorittaa tenttiä Jyväskylän tenttitilassa.
 4. Tenttitila on auki ma-pe klo 8-20 ja la 8-14. Et tarvitse kulkukorttia tms., vaan tenttitilan oven sähkölukko aukeaa aina parillisin tasatunnein ja on auki 25 minuuttia. Varmista siis, että olet ajoissa paikalla, muuten et pääse enää tenttitilaan sisään. 
 5. Tenttitilassa on reaaliaikainen ja tallentava kameravalvonta. Kun varaat tenttiajan Jyväskylän yliopiston tenttitilasta, hyväksyt JY:n sähköisen tenttimisen käyttösäännöt sekä valvontakäytänteet. 
 6. Tenttitilaan ei saa viedä mitään muuta kuin mahdolliset lääkkeet, joiden käyttö on sinulle välttämätöntä. Kaikki muut tavarat pitää jättää tenttitilan ulkopuolella oleviin lukittaviin kaappeihin. 
 7. Ongelmatilanteessa voit soittaa tenttitilassa olevalla puhelimella IT-tukeen tai vahtimestarille.
  HUOM! IT-tuki palvelee vain virastoaikaan ma-pe klo 8-16.

  Lisätietoa etentti-support@jyu.fi