07.01.2019

Macintosh: Langaton verkko (WLAN / Wi-Fi) ja Mac OS X 10.9.x, 10.8.x ja 10.7.x (Mavericks, Mountain Lion, Lion)

Yliopiston langattomaan verkkoon (jyu-student ja jyu-staff) sekä eduroamiin kirjautuminen Mac OS X:n versioilla 10.9.x, 10.8.x ja 10.7.x (Mavericks, Mountain Lion, Lion)

Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksella on käytettävissä kolme langatonta verkkoa:

• jyu-student on opiskelijoiden käytössä JY:n kampusalueella
  • jyu-staff on henkilökunnan käytössä JY:n kampusalueella
  • eduroam on opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä JY:n kampusalueen lisäksi ympäri maailmaa useiden eri korkeakoulujen kampuksilla. Lisätietoja eduroamista.

Huom! Käytä Jyväskylän yliopiston kampuksella aina ensisijaisesti jyu-student tai jyu-staff verkkoa!

Sekä jyu-student, jyu-staff että eduroam -verkkoihin kirjautumiseen on suositeltavaa asentaa tarpeelliset asetukset sisältävä asetustiedosto. Verkkoihin yhdistäminen onnistuu suoraan myös ilman asetustiedoston asentamista, mutta tällöin joka kerta kun yhdistät langattomaan verkkoon, saat ilmoituksen palvelinvarmenteesta.

Tästä syystä on suositeltavaa asentaa langattoman verkon asetustiedosto (profiili), joka sisältää tarvittavat asetukset sekä varmenteen. Lataa asetustiedosto alla olevista linkeistä (klikkaa hiiren oikeaa nappia ja valitse Save Link as):

• jyu-student
  • jyu-staff
  • eduroam: lataa asetustiedosto sivulta: https://cat.eduroam.org/ (Klikkaa painiketta "eduroam user: download your eduroam installer" ja valitse organisaatioksi "University of Jyväskylä". Valitse käyttöjärjestelmäsi ja asenna tiedosto).

HUOM! eduroamin tapauksessa käyttäjätunnus on annettava aina muodossa käyttäjätunnus@jyu.fi (esim. mameikal@jyu.fi).

Profiilin asentaminen

1. Lataa ylläolevista linkeistä langattoman verkon asetustiedosto (profiili)

2. Profiilin asennus alkaa. Valitse "Jatka" (Continue)

3. Valitse uudelleen "Jatka" (Continue)

4. Kirjoita "Käyttäjätunnus" (Username) + "Salasana" (Password) kenttiin yliopiston käyttäjätunnuksesi + salasanasi ja valitse "Asenna" (Install)

5. (Valitse "Asenna" (Install) uudelleen mikäli ohjelma pyytää)

6. Profiilin asennusta varten tarvitaan tietokoneen pääkäyttäjän salasanaa. Kirjoita salasana ja klikkaa "OK".

7. Langattoman verkon profiili on nyt asennettu ja jatkossa verkko ei enää ilmoita sertifikaatista.