03.11.2009

Kirjautuminen jyu-guest -verkkoon

Jyväskylän yliopiston langattoman Jyu-guest vierailijaverkon käyttö: vierailijaverkon valinta ja palveluun kirjautuminen.

Langattoman vierailijaverkon valinta Windows Vista ja Macintosh -järjestelmissä

Vierailijaverkkoon kirjautuminen tapahtuu kahdessa vaiheessa:
  1. Valitaan vierailijaverkko jyu-guest.
  2. Kirjaudutaan vierailijaverkon tunnuksilla palvelun käyttäjäksi avaamalla mikä tahansa verkkosivu, jolloin automaattisesti avautuu kirjautumissivu.

Windows Vista: vierailijaverkon valinta

login1  Kun Windows Vista -kone on yliopiston langattoman verkon kuuluvuusalueella, tehtäväpalkista napsauttamalla avautuu oheinen ikkuna. Valitaan ikkunasta Connect to a network.

login2  Yliopiston langattoman verkon kuuluvuusalueella valitaan vierailijoille tarkoitettu verkko jyu-guest.

Muita verkkoja ovat jyu-staff ja jyu-student sekä jyu-voice.

Napsautetaan valinnasta Connect.

login3  Vierailijaverkko on suojaamaton. Windows Vista varoittaa suojaamattomuudesta. Valitaan Connect Anyway.
login4  Yhteys vierailijaverkkoon on saatu. Kirjautuminen vierailijaverkon tunnuksella ja salasanalla tapahtuu tämän jälkee web-selaimen avulla. Otettaessa yhteys mihin tahansa nettiosoitteeseen, avautuu automaattisesti myöhempi kirjautumisikkuna.

Apple Macintosh: vierailijaverkon valinta

login-mac   Applen Macintoshissa valitaan AirPort-kytkennässä jyu-guest.

Muut päätelaitteet

Muissa päätelaiteissa valitaan vastaavasti langattomaksi verkoksi jyu-guest. Mahdollisia laitteita ovat mm. älypuhelimet.

Langattomaan verkkoon tunnistautuminen

Edellä on päätelaite kytketty Jyväskylän yliopiston langattomaan vierailijaverkkoon. Palveluun kirjautuminen tapahtuu, kun laitteen verkkoselaimella siirrtytään mille tahansa sivulle. Silloin avautuu automaattisesti seuraava kirjautumisikkuna.

login5
Kirjautuminen tapahtuu vierailijatunnuksella, jossa on 11 merkkiä ja siihen liittyvällä salasanalla.

Vierailijatunnuksilla ei ole mitään yhteyttä yliopiston henkilökunnan eikä opiskelijoiden tunnusten kanssa eikä manituilla tunnuksilla voi kirjautua vierailijaverkkoon. Henkilökunta ja opiskelijat saavat laajemmat palvelut omilta langattoman verkon alueiltaan jyu-staff ja jyu-student.

login6 Onnistuneen kirjautumisen jälkeen avautuu oheinen ikkuna. Sen avulla yhteys vierailijaverkkoon voidaan voidaan tarvittaessa katkaista.

Ikkuna tulee näkyviin vain, jos Popup-ikkunat selaimessa ovat sallittuja. Verkkoon kirjautumisen kannalta asetuksella ei ole merkitystä, mutta ikkuna ei tule näkyviin, jos Popup-ikkunat on estetty.