12.04.2015

Vierailijaverkon kohderyhmä ja käyttötarkoitus

Vierailijaverkon käyttötarkoitus, tunnusten saaminen ja käytön rajoitukset

Vierailijaverkon kohderyhmä

Langattoman vierailijaverkon käyttäjä voi olla henkilö, jolla ei ole yliopiston käyttäjätunnusta ja jolla on asiakkuus yliopistoon. Vierailijaverkon käyttäjä voi olla esimerkiksi kutsuttu luennoija tai tiettyyn tapahtumaan kutsuttu osallistujajoukko. Vierailijaverkon tunnus on yleensä voimassa tietyn rajatun ajan. Kts. tarkemmin vierailijaverkon palvelukuvaus.

Huomaa että Eduroam-organisaatioiden henkilöt voivat käyttää omilla tunnuksillaan eduroam-verkkoa, eivätkä tarvitse vierailijaverkon tunnusta.

Vierailijatunnusta ei myönnetä henkilöille, joilla on yliopiston käyttäjätunnus. He käyttävät langattoman verkon vyöhykkeitä jyu-staff, jyu-student tai eduroam.

Langattoman verkon käyttäjätunnuksen hankkiminen

Jyväskylän yliopiston henkilökuntaan kuuluva tilaa vierailijalle tunnuksen lomakkeella.

Langattoman verkon käyttäjätunnus/salasana on henkilökohtainen.

Vierailijaverkon käytön rajoitukset

Vierailijaverkon tunnus on tarkoitettu lyhytkestoisille vierailulle, tunnusta ei myönnetä yli kuukaudeksi. Pitkäkestoiseen ja/tai usein toistuvaan tarpeeseen kannattaa hakea vierailijatunnuksen sijaan käyttäjätunnus. Tietyllä vierailijaverkon tunnuksella voi olla vain yksi aktiivinen yhteys kerrallaan. Jos samalla tunnuksella kirjaudutaan toisella laitteella, katkeaa edellinen yhteys automaattisesti.

Vierailijaverkon yhteys katkeaa automaattisesti, jos mitään liikennettä ei ollut tunnin aikana.

Tunnistaminen tapahtuu uudestaan, jos yhteys on kestänyt 10 tuntia keskeytyksettä.

Langattomien verkkojen jyu-staff, jyu-student ja jyu-guest toiminnalliset erot

Jyu-guest on suojaamaton verkko ja jyu-staff ja jyu-student ovat suojattuja verkkoja. Jyu-staff/jyu-student -verkoissa on myös laajemmat palvelut kuin vierailijaverkossa.

Vierailijaverkon tuki

Vierailijaverkon käytössä esiintyvissä mahdollisissa ongelmissa yhteydenotto IT-palveluiden palvelupisteisiin Mattilanniemessä tai Seminaarinmäellä.