12.11.2018

Langaton verkko (WLAN) Windows 7:lla ei enää tehdä SecureW2 -ohjelman avulla

Yliopiston langattoman verkon käyttö Windows 7:lla. Verkkoon kirjautumisessa käytetään Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnusta ja salasanaa. Verkkoon kirjautuminen ei enää ole mahdollista erillisen SecureW2-ohjelman avulla.

Tämä sivu on vanhentunut. Noudata Win8 ohjetta myös Win7

https://www.jyu.fi/digipalvelut/fi/ohjeet/internet/wlan-win/w8-peap

Esivaatimukset

Secure W2 EAP-TTLS Client for Windows asennettuna.

Secure W2 mahdollistaa WLAN-verkon käytön yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Asennuspaketti on ladattavissa yliopiston intraverkosta omalla yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Ohjelmistosta lisätietoja oheisesta linkistä:http://www.securew2.com.

Ohjelma asennetaan perusasetuksilla ja asennuksen jälkeen tietokone pitää käynnistetää uudelleen.

HUOM! Tee muutokset järjestelmänvalvojana.

Kohta kohdalta

WLAN-verkon asetuksia ensi kertaa tehtäessä voidaan aloittaa asetusten määrittelyt Windowsin tehtäväpalkista kohdasta, jossa kuvassa näkyy keltainen pallero.

Hiiren nappia painamalla saadaan näkyviin tietokoneen havaitsemat langattomat verkot. Jos yliopiston langattomaan verkkoon kirjaudutaan ensimmäistä kertaa, valitaan Avaa Verkko- ja jakamiskeskus/Open Network and Sharing Center.

Valitse Hallitse langattomia verkkoja / Manage wireless networks.

Edellinen ikkuna voidaan avata myös Ohjauspaneelin Verkko- ja jakamiskeskuksesta.

Valitse Lisää / Add.

Valitse Luo verkkoprofiili manuaalisesti / Manually create a network profile.

Kirjoita verkon nimi jyu-student (opiskelijat) tai jyu-staff (henkilökunta) kohtaan Verkkonimi / Network name.

Valitse Suojaustyyppi / Security type valikosta WPA-Enterprise

Valitse Salaustyyppi / Encryption type valikosta TKIP

Automaattinen verkkoon yhdistäminen, valitse Käynnistä tämä yhteys automaattisesti / Start this connection automatically

Valitse Seuraava / Next

Valitse Muuta yhteysasetukset / Change connection settings.

Valitse Suojaus / Security välilehti.

Valitse verkon todennusmenetelmä / Choose a network authentication method valikosta SecureW2 EAP-TTLS ja Asetukset / Settings.

SecureW2 Profile asetusten määrittely aloitetaan Configure-valinnasta.
HUOM! SecureW2 asetusten määrittelyt tulee tehdä järjestelmänvalvojana.

Connection -välilehdellä katso, että Use alternate outer identy -kohdassa ei ole ruksia ja ruksita Enable session resumption (quick connect) -kohta.

Certificates -välilehdellä ota ruksi pois kohdasta Verify server certificate.

Authentication -välilehdellä ei tarvitse tehdä muutosia oletusarvoihin.

User account -välilehdellä syötetään käyttäjän tunnus ja salasana. Jos Prompt user for credentials on valittuna, kysytään tunnus ja salasana joka kerta verkkoon yhdistäessä erikseen.

Hyväksy muutokset ja sulje avoimet ikkunat OK -napilla.

Langattomaan verkkoon kirjaustumisessa tarvittavat asetukset on nyt tehty. Verkkoon kirjautuminen tapahtuu automaattisesti, jos edellä niin on valittu.