06.09.2018

Ongelmatilanteet ja unohtuneet tunnukset/salasanat

Käyttäjätunnus ja salasana

Olen unohtanut käyttäjätunnuksen ja/tai salasanan, mitä teen?

Mikäli olet unohtanut salasanasi mutta muistat käyttäjätunnuksesi, voit noutaa uuden salasanan:

Mikäli olet unohtanut käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, ota yhteyttä IT-palveluiden palvelupisteeseen.

Salasanaa ei toimiteta puhelimitse tai sähköpostitse.

Käyttäjätunnus ei toimi, mitä teen?

• Tarkasta että kirjoitat tunnuksen ja salasanan oikein. Isoilla ja pienillä kirjaimilla on merkitystä.
  • Käyttäjätunnus on aina muotoa käyttäjätunnus, ei siis tunnus@jyu.fi
  • Mikäli olet yrittänyt väärällä salasanalla liian monta kertaa, menee tunnus lukkoon n. tunnin ajaksi.
  • Kokeile vaihtaa salasana.

Langaton verkko ei hyväksy käyttäjätunnustani

Jyväskylän yliopiston langaton verkko ei toimi suoraan ilman asetuksien asettamista. Oletuksena laite saattaa yhdistää jyu-guest -verkkoon, joka näkyy laitteelle avoimena verkkona. Jyu-guest verkko on tarkoitettu yliopiston lyhytaikaisille vierailijoille, eikä opiskelijoiden ja henkilökunnan ole mahdollista päästä siihen käsiksi.

Oikea verkko on jyu-student kaikille muille paitsi henkilökunnalle.

Ohjeet langattoman verkon käyttöönottoon:

Siirryn opiskelijasta henkilökunnaksi tai toisinpäin, miten tunnukselleni käy?

Käyttäjätunnus pysyy aina samana. Tunnukselle ei tehdä muutoksia eikä muutoksille yleensä ole tarvetta.

Mikäli siirryt henkilökunnaksi voit pyytää henkilökuntaoikeuksia esimiehesi kautta lähituelta (esim. pääsy S-aseman tiedostoihin, tulostuskiintiö laitokselle, @student.jyu.fi -> @jyu.fi ym.).