05.09.2018

Ilmoitustaulu

Ilmoitustaulutoiminnon tarkoituksena on helpottaa Korppi-käyttäjien välistä viestintää

Viestin lukeminen, poistaminen, vastaaminen ja ryhmään liittyminen

• Ilmoitustaulu -sivu (Kuva 1) aukeaa ensimmäisenä Korppiin, mikäli ilmoitustaululla on uusia lukemattomia viestejä. Pääset lukemaan ilmoitustaulusi viestejä myös klikkaamalla puusta Viestintä - Ilmoitustaulu.
  • Voit poistaa viestejä ilmoitustaululta valitsemalla (ruksaamalla valintaruutu) haluamasi viestit ja painamalla Poista merkityt -painikkeesta.
  • Voit vastata saamaasi viestiin klikkaamalla viestin perässä olevaa linkkiä [Vastaa]. Tällöin viestin vastaanottajat ovat valmiina, ja sinun tarvitsee kirjoittaa vain itse viesti.
  • Uutta ryhmää luotaessa voit lähettää ryhmään kutsutuille ilmoitustaulun kautta pyynnön liittyä ryhmään. Tällöin ilmoitustaululla näkyy kuvan 1 kaltainen viesti (keskimmäinen viesti). Voit liittyä ryhmään klikkaamalla linkistä Tarkemmat tiedot ryhmästä ja vastaamalla pyyntöön kyllä.

lue

Kuva 1. Viestien lukeminen ilmoitustaululta

Viestin jättäminen

Pääset jättämään viestejä valitsemalla puusta Viestintä - Ilmoitustaulu - Jätä viesti tai vastaamalla saamaasi viestiin. Lomakkeella (katso Kuva 2) voit jättää viestejä valitsemillesi Korppi-järjestelmän käyttäjille. Seuraavaksi selvennetään viestin jättämissivulla kysyttyjä kohtia:

Nimi

Kirjoita nimikenttään vastaanottajan sukunimi tai sukunimen alku. Voit kirjoittaa monta haettavaa sukunimeä pilkuilla erotettuna (esim. hill, lapp, kuj). Voit myös kirjoittaa henkilön nimen muodossa sukunimi etunimi (esim. Virtanen Olli). Paina Hae

Haun tulos

Haun tulos kentässä esitetään henkilöt, jotka vastasivat hakuasi. Valitse listasta haluamasi vastaanottajat. Ctrl pohjassa voit valita useamman yhtä aikaa. Paina Lisää saajaksi

Viestin saaja(t)

Viestin saajat kentässä näytetään henkilöt, joille viesti ollaan lähettämässä. Jos olet vastaamassa viestiin, ovat viestin vastaaanottajat valmiina. Voit poistaa vastaanottajia valitsemalla ne Viestin saajista (ctrl pohjassa voit valita monta yhdellä kertaa) ja painamalla Poista saaja -painikkeesta.

Viesti

Kirjoita tähän itse viesti.

Url

Url -kenttään voit laittaa www-osoitteen, joka antaa viestiisi liittyvää (tai liittymätöntä:) tietoa. Kuvassa 2 on osoitteeksi annettu Testikorpin osoite, jossa Aku voi myös käydä testailemassa Korppia.

Linkkiteksti

Linkkiteksti näkyy täydellisen osoitteen sijaan ilmoitustaululla. Jos Kuvassa 2 ei olisi määritelty linkkitekstiä olisi Testikorpin kotisivu -tekstin tilalla ollut Url eli http://testikorppi.it.jyu.fi.

Voimassa

Voit määritellä kuinka kauan viesti näkyy ilmoitustaululla. Viesti poistuu siis tuona päivänä vastaanottajien ilmoitustaululta välittämättä siitä oliko viesti luettu vai ei.

Sähköposti

Voit halutessasi ilmoitustaulun lisäksi jättää vastaanottajalle viestin myös sähköpostitse. Valitse tällöin lähetä vastaanottajille sähköposti. Mikäli et halua, jättää ilmoitustaululle viestiä, mutta haluat lähettää kirjoittamasi viestin sähköpostitse, valitse lähetä vain sähköposti lisäämättä viestiä ilmoitustaululle. Huomioi kuitenkin, että sähköpostien lähettäminen ilmoitustaulun kautta on hidasta. Eli jos aiot lähettää viestin sähköpostitse usealle käyttäjälle, kannattaa mieluummin käyttää sähköpostilistaa. Laita sähköpostillesi otsikko ja paina Tallenna viesti.

viestinJatto
Kuva 2. Viestin jättäminen ilmoitustaululle