23.10.2018

Kalenteritietojen siirtäminen ulkoisten järjestelmien ja Korpin välillä

Korpin kalenterin tapahtumatietoja on mahdollista siirtää ulkoisiin järjestelmiin useammalla eri protokollalla. SyncML on näistä protokollista tällä hetkellä ainoa, joka tarjoaa ns. kahdensuuntaisen synkronoinnin (eli ulkoisessa järjestelmässä tehdyt muutokset päivittyvät myös Korppiin), Tämän lisäksi tapahtumia on mahdollista siirtää myös vCal ja iCal-muodossa.

Kaikki tapahtumien siirtoon liittyvät toiminnot löytyvät Korpin puusta kohdan Tuonti/vienti alta.

Kalenterisynkronointi (SyncML)

Korppi mahdollistaa kalenterien synkronoinnin SyncML-protokollaa käyttäen. SyncML toimii pääosin Nokian puhelimien kanssa. Käytännössä synkronointi tarkoittaa sitä, että Korpin kalenterissa olevat tapahtumat voidaan siirtää esimerkiksi matkapuhelimen kalenteriin ja päinvastoin. Muutokset jommassa kummassa voidaan päivittää myös toiseen. Lue lisäohjeita synkronoinnin ohjeesta ja Korpin Wikistä.

Tapahtumien tiedot vCal-muodossa

Korpin kalenterissa olevia tapahtumia voit tulostaa vCal-muodossa. Tässä muodossa olevia tapahtumia voidaan edelleen siirtää moniin kalenteriohjelmiin. vCal-muotoinen tapahtumalistaus voidaan ottaa joko halutulta ajanjaksolta tai yksittäisestä tapahtumasta. Oletuksena linkit vCal-muotoiseen esitykseen ovat piilotettuina, mutta saat ne näkyviin kalenteriasetuksia muuttamalla.

Tapahtumien tiedot iCal-muodossa

Korppi tarjoaa mahdollisuuden henkilökohtaisten kalenteritapahtumien viemisen ulkoisiin järjestelmiin iCal-muodossa. Toiminto on tällä hetkellä yksisuuntainen, eli ulkoisessa järjestelmässä tapahtumiin tehtävät muutokset eivät vaikuta Korpin tapahtumiin. Toiminnon käyttöliittymä löytyy navigointipuusta kohdasta Kalenteri - Tuonti/Vienti - iCal.

iCal Korpista

Saadaksesi toiminnon käyttöön, sinun tulee ensimmäiseksi luoda itsellesi yksilöllinen kalenteritunniste. ICal-toiminnon sivulla on painike Luo uusi, jota painamalla luot itsellesi uuden tunnisteen. Tunnisteen luotuasi sinulle näytetään URL-osoite, jonka kautta saat tulevat tapahtumasi iCal-muodossa. Tämän osoitteen voit viedä suoraan esimerkiksi Googlen kalenteritoimintoon. URL-osoitteesta saatavan tiedoston voi myös tallentaa ja viedä eteenpäin iCal-muotoisia tapahtumia ymmärtäviin ohjelmiin. Tällöin Korpin kalenterissa tehtävät muutokset eivät kuitenkaan päivity automaattisesti.

Siirrettävien tapahtumien aikaväli on tällä hetkellä kolme kuukautta eteenpäin ja yksi kuukausi taaksepäin. Suorituskykysyistä et itse pysty tässä vaiheessa aikaväliä päättämään.

Tapahtumia tarjoava osoite ei ole salasanalla suojattu, joten kuka tahansa pystyy näkemään tapahtumasi URL-osoitteen saatuaan. Näin pystyt halutessasi jakamaan tapahtumatietojasi muille käyttäjille. Jos epäilet, että joku ulkopuolinen on saanut henkilökohtaisen osoitteesi tietoonsa, voit poistaa tai uusia kalenteritunnisteesi sivulla näkyvien painikkeiden avulla. Poistaessasi tai uusiessasi kalenteritunnisteesi, poistuu vanha tunniste käytöstä saman tien.

Esimerkki iCal-siirron käyttöönotosta Googlen kalenterin kanssa

Esimerkkinä käsitellään tapahtumien siirtäminen Googlen kalenteritoimintoon iCal:n avulla.

• Luo itsellesi henkilökohtainen kalenteritunniste ylläolevien ohjeiden mukaisesti.
  • Siirry Googlen kalenteripalveluun osoitteeseen www.google.com/calendar.
  • Lisää uusi kalenterilähde valitsemalla Muut kalenterit -kohdan alasvetovalikosta Lisää -> Lisää URL-osoitteena.
    Korpin iCal osoitteen tuominen Google kalenteriin
  • Liitä aukeavaan tekstikenttään Korpin puolelta saamasi henkilökohtainen osoite ja paina Lisää kalenteri-painiketta.

Tämän jälkeen sinulla on käytössä uusi tapahtumalähde Googlen kalenterissa. Korpin kalenterissa tehdyt muutokset päivittyvät Googlen kalenteriin automaattisesti muutaman tunnin viipeellä.

Esimerkki iCal-siirron käyttöönotosta Outlook kalenterin kanssa

Esimerkissä käsitellään Korpin kalenterimerkintöjen siirtämistä Outlook 2010 sovelluksen kalenteriin.

• Luo itsellesi henkilökohtainen kalenteritunniste ylläolevien ohjeiden mukaisesti.
  • Lisää uusi kalenterilähde valitsemalla Kalenteri-kohdan Avaa kalenteri-valikosta "Internetistä.."-valinta.
    Outlook-import-Korppi-calendar
  • Liitä aukeavan ikkunan tekstikenttään Korpin puolelta saamasi henkilökohtainen osoite ja paina Ok-painiketta.

Uusi kalenteri lisätään vasemmalla olevaan valikkoon Muut kalenterit-kohdan alle. Kalenterin nimenä käytetään vakiona Ical-tunnistetta, mutta kalenterin voi nimetä uudelleen.

vCal:in käyttö Microsoft Outlookissa (saattaa toimia myös muissakin kalenteriohjelmissa)

Kirjoita haluamasi aikaväli sarakkeisiin ja paina Tulosta. Tallenna tarjottava tiedosto johonkin tietokoneellesi. Siirry Outlookiin, valitse Tiedosto-valikosta Tuo ja vie -toiminto ja valitse juuri tallentamasi tiedosto (File-valikon Import/Export). Korpissa olevat kalenterimerkinnät näkyvät nyt Outlookissa, josta voit siirtää ne eteenpäin esim. matkapuhelimeesi.

Jos sinulla jo on kalenterissasi samoja merkintöjä, joita aiot tuoda, poista ne ensin. Muuten merkinnät tuplaantuvat.

Edelleen Outlookin avulla PocketPC-laitteita synkronoitaessa on huomattu ongelma, että tapahtumat onkin merkattu koko päivän kestäviksi. Tämä on nimenomaan PocketPC:n ongelma, ei Korpin.