06.09.2018

Ohjausajat

Opettaja voi merkitä omaan kalenteriinsa vastaanottoaikoja, joista opiskelija voi valita mieleisensä, esimerkiksi harjoitustyön näyttämistä varten.

Ohjausaikojen varaaminen

Ohjausaikojen varaaminen onnistuu valitsemalla puusta Kalenteri - Ohjausajat - Varaa aikoja. Samaiselle Ohjausaikojen varaaminen sivulle pääsee myös Opinnot tai Opetus ja yksittäisen kurssin alta kohdasta Ohjausajat.

Vaihe Toiminto
1. Aloita ohjausajan varaaminen valitsemalla Ryhmä -valikosta ryhmä, jolle olet aikaa varaamassa. Jos varaat vain itsellesi, valitset tietenkin oman nimesi listalta. Kuvan 1 esimerkissä Maija ja Matti ovat luoneet henkilöryhmän, jolle etsivät nyt sopivaa yhteistä ohjausaikaa.
2. Mikäli haluat etsiä jonkin tietyn kurssin ohjaajia, valitse kurssi valikosta. Voit hakea ohjaajaa myös pelkän sukunimen avulla, jolloin riittää kirjoittaa Anna sukunimi -kohtaan sukunimi tai sukunimen alku. Muista painaa jompaakumpaa hae -nappulaa.
3. Kun olet löytänyt haluamasi ohjaajan Ohjaaja -kenttään, paina Näytä ohjaajan varattavat ajat -painiketta.
4. Sivun alalaitaan ilmestyy oma henkilökohtainen kalenterisi (Kuvan 1 tapauksessa ryhmän yhteinen kalenteri, koska aikaa haettiinkin ryhmälle eikä yksittäiselle henkilölle), johon on lisätty valitsemasi ohjaajan vapaat ohjausajat. Mikäli kyseisellä viikolla ei ole vapaita ohjausaikoja (tai edes asetettu ohjauksia), ilmoitetaan se kalenterin yläpuolella. Voit liikkua viikkonumeroiden avulla ja etsiä sopivaa viikkoa ja ohjausaikaa.
5. Ohjausaika varataan klikkaamalla haluttua varattavaa aikaa hiirellä. Mikäli haluat muistutuksen varaamastasi ajasta, merkkaa Muistuta varatusta ajasta sähköpostitse ja ilmoitustaululla. Varaa aika.
Ohjausaikojen varaaminen

Kuva 1. Ohjausaikojen varaaminen

Ohjausaikojen asettaminen

Pääset merkitsemään ohjausaikoja valitsemalla puusta Kalenteri - Ohjausajat - Aseta aikoja tai valitsemalla Opetus ja yksittäisen kurssin alta Ohjausajat.

Merkitse haluamasi ajat ohjausajoiksi. Varausaikojen asettaminen -sivun alalaidassa voit määritellä Varattavien aikojen asetukset (katso Kuva 3). Voit mm. merkitä ohjauspaikan ja kuinka kauan aiemmin ohjauksiin tulee ilmoittautua. Voit tallentaa tekemäsi muutokset vain uusiin lisäämiisi aikoihin tai kaikkiin ohjausaikoihisi (esim. paikka kannattaa tallentaa kaikille ohjausajoille samalla kerralla).

Varausaikojen kopiointi -kohdassa (katso Kuva 2) voit kopioida ohjausaikoja muilta viikoilta. Vastaavasti voit myös tallentaa samat ohjausajat valitsemallesi määrälle tulevia viikkoja.

Kalenterin asetukset -kohdassa (katso Kuva 2) voit vielä säädellä missä muodossa Korppi esittää ohjausaikalenterisi. Voit mm. itse määritellä minkä pituisia ohjausaikasi ovat.

Ohjausaikojen asettaminen

Kuva 2. Ohjausaikojen asettaminen

Asetukset

Kalenterin (Kalenteri - Ohjausajat - Asetukset) alla olevista asetuksista pääset muokkaamaan niin henkilökohtaisen kalenterisi asetuksia kuin ohjausaikoihin liittyviä asetuksiakin. Ohjausaika-asetuksia pystyt muokkaamaan myös ohjausaikoja asettaessasi.

Kalenteriasetukset

Kuva 3. Kalenteriasetukset