19.02.2019

Tutkintohakemus

Ohje opiskelijalle tutkintohakemuksen tekemiseen Korpin kautta

1 Tutkintohakemuksen luominen

Tutkintohakemus luodaan joko eHopsin pohjalta tai ilman eHopsia.

1.1 eHopsin pohjalta

Siirry sen kandidaatin tai maisterin tutkintoon tähtäävän eHopsin tietoihin, jonka pohjalta haluat tutkintoa anoa. (Opinnot > Opintojen suunnittelu > eHopsit > haluamasi eHops > rakenne)

Tutkintohakemuksen voit tehdä vasta, kun sinulla on tutkintoon oikeuttava määrä opintosuorituksia. Vaaditun opintopistemäärän näet opintosuunnitelman rakenneostasta. Kun suorituksia on riittävä määrä, näet opintosuunnitelman otsikon alapuolella 'Hae tutkintoa' -painikkeen. Paina tätä painiketta siirtyäksesi tutkinnon hakemiseen.

Jos linkkiä tutkintohakemuksen luomiseen ei näy siitäkään huolimatta, että sinulla on riittävä määrä opintoja, ei tutkinnon hakeminen Korpin kautta ole todennäköisesti vielä käytössä laitoksellasi. Ota tässä tapauksessa yhteyttä laitokseesi.

1.2 Ilman eHopsia

Mene Korpissa kohtaan Opinnot > Tutkinnot

Hae tutkintoa -otsikon alla on valikko, josta sinun tulee valita tutkintonimike, jota olet hakemassa. Tutkintonimikkeen valinnan jälkeen Korppi näyttää henkilötietosi, jos tiedot ovat oikein, painaa Seuraava -painiketta.

2 Henkilötiedot

Nämä tiedot kopioidaan Korpin henkilötiedoista tutkintohakemuksen yhteyteen automaattisesti. Jos jokin tieto ei pidä paikkaansa, käy muuttamassa tietojasi henkilötiedoista. Kun tämän jälkeen palaat tuktintohakemukseen eHopsissa näkyvän linkin kautta, muutetut tietosi päivitetään hakemukseen. Kun tiedot pitävät paikkansa, paina 'Seuraava' -painiketta.

3 Opintojen liittäminen hakemukseen

Tässä vaiheessa liitetään suorituksia tutkintohakemukseen. Opinnot on jaettu opintokokonaisuuksiin ja -jaksoihin. Opintojaksot on jaettu kieli- ja viestintäopintoihin sekä muihin opintoihin.

Opintojen lisääminen jokaiseen kategoriaan toimii samalla periaatteella. Klikkaa Näytä muokkaus -linkkiä avataksesi listan opinnoista, jotka on mahdollista liittää kyseiseen kohtaan. Opintosuoritteesta näytetään perustietoja, kuten nimi ja laajuus, sekä kategoriaan liittyviä tietoja. Suorituksen perässä on Lisää-linkki, jolla suoritus valitaan liitettäväksi hakemukseen. Opintojen poistaminen hakemuksesta tapahtuu painamalla Poista-linkkiä suorituksen perässä. Tämä siirtää suorituksen listaan käytettävissä olevista suorituksista.

Opintokokonaisuudet voivat olla joko pää- tai sivuaineseen liittyviä. Kokonaisuudet voi siis lisätä joko pää- tai sivuaineeseen sopivasta linkistä. Jo lisätyn kokonaisuuden voi siirtää pääaineesta sivuaineeksi ja toisinpäin Vaihda pää/sivuaineeksi -linkistä.

Sivun ylälaidassa näytetään hakemukseen liitettyjen opintojen kokonaismäärä. Tämän määrän tulee olla vähintään yhtä suuri, kuin tutkintoon vaadittava opintopistemäärä. Kun halutut opinnot on liitetty hakemukseen, paina Seuraava -painiketta.

4 Tutkintohakemuksen lisätiedot

Kolmannessa vaiheessa täytetään tutkintohakemuksen lisätietoja. Ensimmäinen täytettävä tieto koskee tutkintotodistuksen toimittamista. Voit joko käydä hakemassa todistuksen tiedekuntasi toimistosta tai todistus toimitetaan haluamaasi osoitteeseen. Jos haluat että todistus postitetaan, valitse sopiva valinta ja anna toimitusosoite.

5 Hakemuksen lähettäminen käsiteltäväksi

Neljäs ja viimeinen vaihe on tutkintohakemuksen lähettäminen käsittelyyn tiedekuntasi opintokansliaan. Ennen lähetystä näet yhteenvedon antamistasi tiedoista. Tarkasta tiedot vielä kertaalleen. Jos tiedoissa on vikaa, palaa korjaamaan tietoja Edellinen-painikkeella. Halutessasi voit liittää hakemukseen viestin käsittelijälle. Viestiin voit kirjoittaa esimerkiksi jos sinulle on opintoja, joita et tarkoituksella halua hakemaasi tutkintoon liitettävän.

Kun hakemuksen tiedot ovat kunnossa, paina Lähetä hakemus -painiketta. Tiedekuntasi tutkintohakemuksien käsittelijöitä informoidaan uudesta hakemuksesta sähköpostilla.

6 Hyväksytty tutkintohakemus

Kun tutkintohakemuksesi on käsitelty, saat siitä sähköpostia. Näet tutkintohakemuksesi tilan ja muut tiedot koko käsittelyprosessin ajan kohdasta Opinnot > Tutkinnot. Tutkinnot-sivun kautta näet myös käsitellyn hakemuksen tiedot.