12.09.2018

Kurssialueen piilottaminen

Tässä ohjeessa neuvotaan, mitä voit tehdä vanhan kurssin siirtämiseksi pois aktiivisista, käynnissä olevista kursseista.

Menneen (vanhan) kurssin piilottaminen

Jos kurssisi on Käynnissä olevissa kursseissa ja aktiivisena, vaikka kurssi on oikeasti jo mennyt kurssi, niin tarkista seuraavat asiat: 

1. Kurssin päättymispäivämäärä

Käytä kurssilla päättymispäivämäärää. Uusissa kurssialueissa on yleensä automaattisesti kurssin päättymispäivämäärä. Päättymispäivämäärän voit muokata sopivaksi. Päättymispäivämäärä tarkoittaa sitä, että tällöin kurssi siirtyy päättymispäivänä Käynnissä olevista kursseista Menneisiin kursseihin. Tämä kurssien siirtyminen pois Käynnissä olevista kursseista tapahtuu sekä opettajien että kurssilla olleiden opiskelijoiden näkymissä. Päättymispäivämäärän asettaminen/muokaaminen tapahtuu seuraavasti:

  • Hallintatyökaluista Muokkaa
  • Päättymispäivämäärän kohdalta  klikkaa Ota käyttöön ruutua.
  • Aseta päivämäärä esim. eiliselle

HUOM! Päättymispäivämäärän lisääminen asetuksiin ja kurssin siirtyminen Menneisiin kursseihin EI PIILOTA kurssia opiskelijoilta! Menneet kurssit ovat edelleen opiskelijoiden käytössä, jollei niitä ole piilotettu. 

Tässä vaiheessa kannattaa myös tarkistaa kurssin otsikko. Otsikossa on hyvä näkyä selkeästi esim. lukukausi tai -vuosi, jotta hakutoiminnolla löytyy tulevaisuudessakin oikeat kurssit.

2. Piilota kurssi

Päättymispäivämäärän asettamisen jälkeen kurssin voi piilottaa kokonaan opiskelijoilta.  Piilottamisen jälkeen kurssi kuitenkin näkyy opettajan Menneissä kursseissa (harmaa otsikko merkkinä piilotetusta kurssista). Piilottaminen tapahtuu Hallintatyökaluista  Piilota kurssi. 

 

Keskeneräisen kurssin piilottaminen

Uudet kurssialueet ovat piilossa opiskelijoilta, kunnes ne julkaistaan Hallintatyökaluista Näytä kurssi.

Samasta kohtaa voi julkaistun kurssialueen jälleen piilottaa. Hallintatyökaluissa lukee tällöin Piilota kurssi