17.04.2019

Kurssin päättyminen ja kurssialueen piilottaminen

Moodle vaihtaa kurssit automaattisesti menneisiin, tuleviin ja päättyneisiin kursseihin aloitus- ja päättymispäivämäärän mukaisesti. Kurssi on kuitenkin näkyvillä kurssin suorittaneille opiskelijoille niin kauan, kun kurssi on asetettuna näkyvillä-tilaan.

Kurssin päättymispäivämäärä siirtää kurssin menneisiin kursseihin

Käytä kurssilla päättymispäivämäärää. Uusissa kurssialueissa on yleensä automaattisesti kurssin päättymispäivämäärä, joko opintotietojärjestelmästä tulleen tiedon perusteella tai kurssitilauslomakkeella vuoden päästä tilaamisesta. Opettaja voi itse muokata kurssin päivämääriä:

  • Hallintatyökaluista Muokkaa
  • Päättymispäivämäärän kohdalta klikkaa Ota käyttöön ruutua.
  • Aseta päivämäärät

HUOM! Päättymispäivämäärän lisääminen asetuksiin ja kurssin siirtyminen Menneisiin kursseihin EI PIILOTA kurssia opiskelijoilta! Menneet kurssit ovat edelleen opiskelijoiden käytössä, jollei niitä ole piilotettu. 

Kurssin piilottaminen

Päättymispäivämäärän jälkeen kurssin voi piilottaa kokonaan opiskelijoilta.  Piilottamisen jälkeen kurssi kuitenkin näkyy opettajan Menneissä kursseissa (harmaa otsikko merkkinä piilotetusta kurssista). Piilottaminen tapahtuu Hallintatyökaluista 'Piilota kurssi'.

Keskeneräisen kurssin piilottaminen

 

Huomioithan, että opiskelijoilla voi olla tarve päästä juuri päättyneen kurssin materiaaleihin käsiksi vielä jonkin aikaa kurssin päättymispäivämäärän jälkeen.