27.12.2018

Luo Moodle-kurssialue Korpissa olevalle kurssille

Voit lähettää Korpista kurssin Moodleen. Siirto luo Moodle-kurssin, jonne voit lisätä ja tehdä materiaalia kurssille. Kurssille ilmoittautuneet opiskelijat siirtyvät ilmoittautuessaan kurssille Moodle-kurssialueelle.

1. Kirjaudu Korppiin ja valitse kurssisivun alalaidasta Lähetä kurssi Moodleen

2. Valitse avautuvasta sivusta kategoria, eli minkä laitoksen / organisaation kurssi on kyseessä

3. Valitse mitkä opiskelijaryhmät siirretään Moodleen

• Kaikki kurssilaiset
  • Voit valita tietyt ryhmät yhdelle kurssialueelle
    • esim. vain "Työpaja" ja "Luennot" -ryhmiin ilmoittautuneet opiskelijat siirretään Moodlen kurssialueelle
  • Jos haluat rakentaa useamman Moodle-kurssialueen eri ryhmille, siirrä yksi toteutus kerrallaan kurssit Moodleen
    • esim. valitse "Luennot" ja "Työpaja" -ryhmät, klikkaa Siirrä Moodleen ja sen jälkeen siirrä seuraava kurssitoteutus Moodleen valitsemalla listasta "Verkkokurssi" ja klikkaa Siirrä Moodleen.

Kurssilaisten lisäksi Moodleen siirtyy kaikki kurssin opettajat paitsi, jos kurssin ryhmälle on asetettu ohjaaja, siirtyy vain ja ainoastaan ohjaaja opiskelijoiden lisäksi Moodleen.

Näet sivun ylälaidassa listana kaikki ne kurssitoteutukset, jotka sinulle on luotu Moodleen. Maltathan hetken, että ilmoittautuneet kurssilaiset siirtyvät kurssialueelle!

Kurssi Moodlessa

Kirjautumalla Moodleen saat ilmoituksen uudesta kurssialueesta, jonne voit tuoda materiaaleja aiemmilta kurssitoteutuksilta tai luoda uutta sisältöä. Kun julkaiset kurssin valitsemalla Hallintatyökaluista Näytä kurssi, kaikki Korpissa ilmoittautuneet opiskelijat näkevät sekä pääsevät toimimaan kurssilla. Kurssiavainta ei tarvitse asettaa niillä kursseilla, jotka tuodaan Korpista, jollei erikseen halua käyttää sitä esimerkiksi mahdollistaakseen muiden kuin Korpissa ilmoittautuvien opiskeijoiden liittymiseen kurssille. Korpissa kurssilta poistuminen ei poista käyttäjää Moodlen kurssilta.

Videolla näytetään kuinka Korppi-siirto tehdään (videolla ei ole mukana ryhmäsiirtoja)

Aikaisempien Moodle-kurssitoteutusten materiaalien tuominen

Voit kopioida aikaisemmilta kursseilta materiaalia uudelle, Korpista tuodulle kurssille helposti valitsemalla kurssin asetuksista Tuo ja valitsemalla miltä kurssilta haluat tuoda sisältöä. Tarkemmat ohjeet löydät kurssikopioinnin ohjesivulta.