26.11.2018

Optima-ohjeet

Optima on poistuva järjestelmä ja se on lukuvuonna 2018-19 enää rajoitetusti  käytössä.

Optimaa voi käyttää opetuksessa sl. 2018 aikana enää vain poikkeustapauksissa, joista on pitänyt sopia erikseen digipalveluiden kanssa (esim. keväällä alkanut kurssi, joka jatkuu syksyllä tai monivuotinen päättymässä oleva projekti). Uusia opiskelijoita ei enää lisätä Optiman käyttäjiksi ja Korpissa opettajan käyttöliittymästä on poistettu toiminnallisuus, jolla on voinut siirtää ryhmiä Optimaan.

Opiskelijat pääsevät syksyn ajan aktiivisilla tunnuksilla kirjautumaan Optimaan niihin työtiloihin, joissa ovat jäseninä ja joiden käyttöaika on edelleen voimassa. Supervisor-roolissa olevat opettajat pääsevät kesään 2019 asti kaikkiin työtiloihinsa, myös niihin, joiden käyttöaika ei ole enää voimassa. Optimasta ei poisteta mitään materiaalia tai työtiloja ilman työtilan omistajan lupaa. Opettajia tullaan ohjeistamaan syksyn 2018 aikana, kuinka merkittävät omat aineistot siirretään pois Optimasta viimeistään keväällä 2019.

Opiskelijoiden kirjautuminen Optimaan päättyy v. 2019 alusta ja kesällä 2019 Optimasta muodostetaan ns. arkistotietokanta, minkä jälkeen työtiloihin ja materiaaleihin pääsevät vain digipalveluiden pääkäyttäjät. Optima poistuu kokonaan käytöstä v. 2019 loppuun mennessä.

Optima opettajille löytyy osoitteesta    https://optima.cc.jyu.fi/

Ohjeita ja neuvoja

Mikäli ohjeista ei löydy apua, kannattaa Optimaan liittyvissä ongelmissa ottaa yhteyttä Optima-tukeen:
optima-support@jyu.fi