09.04.2019

FAQ - Usein kysytyt kysymykset

• Mikä on selainsuositus?
    https://www.turnitin.com/self-service/system-requirements
  • Urkundissa oli mahdollista käyttää analyysiosoitetta sähköpostitse. Onko Turnitinissa tällaista vaihtoehtoa? Turnitinissa ei ole tällainen mahdollista. Moodlessa kukin ohjaaja/ opettaja voi joko luoda oman kurssialueen tai käyttää yhteistä aluetta, johon on lisätty Turnitin-aktiviteetti. Tai Kopassa tehtävä, jossa on oletuksena Turnitin käytössä. HAKA-kirjautumisen ansiosta eri korkeakoulujen opiskelijat voivat sujuvasti hyödyntää tätä palvelua Moodlen kautta.
  • Tallentuvatko väitöskirjan osa-artikkelit Turnitinin vertailuaineistoksi? Kun tarkistat artikkelisi käsikirjoitusta JY:n jatko-opiskelijoiden ja tutkijoiden Moodle-kurssialueella, työ ei tallennu tausta-aineistoksi. Kun kustantaja hyväksyy käsikirjoituksesi, työ mitä todennäköisimmin tallentuu Turnitinin tausta-aineistoksi. Useimmat kansainväliset kustantajat käyttävät Turnitinia ja sen iThenticate-sovellusta.

Opiskelija: tiedostojen palauttaminen

• Voiko yhteen Turnitin-tehtävänpalautukseen palauttaa useita tiedostoja?
    Kyllä voi, mikäli opettaja on tehtävää luodessaan lisännyt Osien määrää. Tiedostoja voi palauttaa enintään 5.
  • Kuinka ison tiedoston opiskelija voi palauttaa?
    Turnitin pystyy ottamaan vastaan maksimissaan 40 MT kokoisen tiedoston. Mikäli palautettava tiedosto on isompi: kaksi vaihtoehtoa: a) tiedoston palauttaa kahdessa osassa (huom. opettajan on tuolloin sallittava se Turnitin-aktiviteetissa osia lisäämällä) b) työ palautetaan pelkkänä tekstinä ilman kuvia (Turnitin ei pysty tutkimaan samankaltaisuutta kuvapohjaisista tiedoista).
  • Voiko opiskelija palauttaa työnsä anonyymisti? Opettaja voi valita tehtävää luodessaan asetuksista Anonyymi palautus: Kyllä, jolloin opettaja ei näe opiskelijan nimeä, vaan se korvautuu "Palautettu anonyymisti".  Tämä on yleensä erikoistapaus.

Raportin tulkinta:

• Miten opettajana pääsen lukemaan opiskelijan työn Turnitin-raporttia? Avaa Turnitin-aktiviteetti, jolloin näet yhteenvedon opiskelijoista sekä ketkä ovat palauttaneet. Mikäli opiskelijan nimen kohdalla on palautetusta tiedostosta tietoja (mm. palautuspäivämäärä, dokumentin numero) sekä vastaavuusprosentti ja sen vieressä värillinen suorakaide, pääset sitä klikkaamalla avamaan raportin (feedback studio). Lue lisää.
  • Mitä kertoo raportin prosenttiluku? Onko olemassa jokin tietty raja?
    Prosenttiluku on aina suhteellinen riippuen työn laajuudesta. Prosenttilukuun voi sisältyä myös oikein tehtyjä viittauksia, suoria lainauksia ja teosten nimiä. Luku voi siis olla suurikin eikä tämä luku kerro plagioinnista.  Siksi on tärkeää muistaa, että raportti ja löydetyt yhtäläisyydet on aina tulkittava.
  • Voiko Turnitinin feedbackstudiota käyttää ilman verkkoyhteyttä eli offline? Tämä onnistuu tällä hetkellä vain iOS-laitteilla (iPhone ja iPad) ja niiden apsillä.