14.01.2019

Tehtävän palautus Moodleen

Yleisohjeita Turnitin-sovelluksen käytöstä Moodlessa
  • Opettaja voi käyttää Turnitin-ohjelmaa (Moodlen Turnitin-tehtäväaktiviteetti) opiskelijoiden kirjallisten töiden tarkastuksessa. Turnitin vertaa opiskelijan tekstiä eri tietolähteisiin ja ja tuottaa sen perusteella raportin (Feedback Studio), joka näyttää havaitun samankaltaisuuden opiskelijan tekstin ja eri lähteistä löytyvän materiaalin kesken.
  • Turnitin –plagiaatintunnistus on yksi uusi tehtävätyyppi  Moodlessa.
  • Kun olet palauttanut tehtäväsi, näet yleensä muutaman minuutin jälkeen Turnitin-samankaltaisuusraportin dokumentistasi eli voit vielä korjailla tehtävääsi ja halutessasi palauttaa tehtävän uudelleen ennen tehtävän palautuksen takarajaa.
  • Voit palauttaa tiedostosi Moodlen kautta näissä tiedostomuodoissa: .doc(x), .rtf, .pdf, .txt
    • Huom. OpenOfficen .odt ei ole yhteensopiva, joten tallenna se esim. .rtf tai pdf -muodossa
    • Jos LaTex: työ palautetaan pdf-tiedostona
    • Tiedostokoko Turnitinissa on max 40 Mt

• Kun olet palauttanut tehtävän, saat yleensä pikaisesti luettavaksi raportin (max 10 minuuttia) – riippuen opettajan asetuksista. Voit raporttiin perehtymisen jälkeen halutessasi palauttaa uuden version työstäsi. Asetuksissa on oletuksena, että voit palauttaa enintään 3 versiota yhden vuorokauden aikana ja sen jälkeen tulee 24 h:n tauko.

• Jos haluat opettajalta kiireellisesti ohjausta, lähetä opettajalle sähköpostia (eli opettaja EI välttämättä saa automaattisesti tietoa palauttamastasi tehtävästä)

Näin palautat tehtävän Turnitin-aktiviteettiin:

1. Avaa Turnitin-tehtävä. Turnitin-logo
  2. Klikkaa oikeasta alareunasta: Palauta työ -painiketta

Opiskelija klikkaa palauta työ-painiketta

3.  (*Kertaluonteisesti: ensimmäisellä kerralla kun palautat tehtävän Turnitiniin, hyväksy Turnitin-sopimus. Jatkossa tätä ei enää kysytä.)

4. Kirjoita työlle nimi ja lataa koneeltasi tiedosto.

Valitse tiedosto koneeltasi

5. Rastita valintaruutu: "Merkitsemällä valintaruudun vahvistan, että työni voidaan tarkistaa plagiaatintunnistusohjelmalla. Mikäli et halua sähköista tarkistamista, ota yhteyttä työsi ohjaajaan."  Et voi palauttaa työtä tässä kohdassa ilman valintaa.

Opiskelijan suostumus-valintarasti

6.   Klikkaa Lisää palautus –painiketta

7.  Kun työn lataus on valmis, saat Turnitinista kuittauksen sekä Moodlessa että sähköpostitse. Olennainen tieto: dokumentin id-numero (mikäli haluat jälkikäteen juuri tähän tiedostoon liittyen palata).

Kuittaus onnistuneesta palautuksesta opiskelijalle Moodlessa

Jos opettaja on sallinut usean tiedoston palauttamisen:

Opettaja voi asetuksista määritellä Turnitin-tehtävään useita osia eli tuolloin pystyt palauttamaan yhteen tehtävään useita tiedostoja. Valitse osa klikkaamalla välilehteä (opettaja on voinut nimetä osat haluamallaan tavalla) ja palauta työ ko. osan alle:

Palauta osaan