28.01.2019

Tehtävän palautus Moodleen

Yleisohjeita Turnitin-sovelluksen käytöstä Moodlessa
 • Opettaja voi käyttää Turnitin-ohjelmaa (Moodlessa uusi tehtävätyyppi Turnitin-tehtäväaktiviteetti) opiskelijoiden kirjallisten töiden tarkastuksessa. Turnitin vertaa opiskelijan tekstiä eri tietolähteisiin ja ja tuottaa sen perusteella raportin (Feedback Studio), joka näyttää havaitun samankaltaisuuden opiskelijan tekstin ja eri lähteistä löytyvän materiaalin kesken.
 • Voit palauttaa tiedostosi Moodlen kautta näissä tiedostomuodoissa: .doc(x), .rtf, .pdf, .txt
  • Huom. OpenOfficen .odt ei ole yhteensopiva, joten tallenna se esim. .rtf tai pdf -muodossa
  • Jos LaTex: työ palautetaan pdf-tiedostona
  • Tiedostokoko Turnitinissa on max 40 Mt
 • Kun olet palauttanut tehtävän, saat yleensä pikaisesti luettavaksi raportin (max 10 minuuttia) – riippuen opettajan asetuksista. Voit raporttiin perehtymisen jälkeen halutessasi palauttaa uuden version työstäsi. Asetuksissa on oletuksena, että voit palauttaa enintään 3 versiota yhden vuorokauden aikana ja sen jälkeen tulee 24 h:n tauko. 
  Jos haluat opettajalta kiireellisesti ohjausta, lähetä opettajalle sähköpostia (eli opettaja EI välttämättä saa automaattisesti tietoa palauttamastasi tehtävästä)

Näin palautat tehtävän Turnitin-aktiviteettiin: 

 1. Avaa Turnitin-tehtävä. Turnitin-logo
 2. Klikkaa oikeasta alareunasta: Palauta työ -painiketta

  Opiskelija klikkaa palauta työ-painiketta

 3.  (*Kertaluonteisesti: ensimmäisellä kerralla kun palautat tehtävän Turnitiniin, hyväksy Turnitin-sopimus. Jatkossa tätä ei enää kysytä.) 

 4. Kirjoita työlle nimi ja lataa koneeltasi tiedosto. 

  Valitse tiedosto koneeltasi

   
 5. Rastita valintaruutu: "Merkitsemällä valintaruudun vahvistan, että työni voidaan tarkistaa plagiaatintunnistusohjelmalla. Mikäli et halua sähköista tarkistamista, ota yhteyttä työsi ohjaajaan."  Et voi palauttaa työtä tässä kohdassa ilman valintaa.

  Opiskelijan suostumus-valintarasti

   
 6.   Klikkaa Lisää palautus –painiketta  

 7.  Kun työn lataus on valmis, saat Turnitinista kuittauksen sekä Moodlessa että sähköpostitse. Olennainen tieto: dokumentin id-numero (mikäli haluat jälkikäteen juuri tähän tiedostoon liittyen palata). 

Kuittaus onnistuneesta palautuksesta opiskelijalle Moodlessa

 

Jos opettaja on sallinut usean tiedoston palauttamisen:

Opettaja voi asetuksista määritellä Turnitin-tehtävään useita osia eli tuolloin pystyt palauttamaan yhteen tehtävään useita tiedostoja. Valitse osa klikkaamalla välilehteä (opettaja on voinut nimetä osat haluamallaan tavalla) ja palauta työ ko. osan alle:

Palauta osaan