19.09.2018

Työasema

IT-palveluiden ohjeet opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Kapea: Käyttäjät kirjautumassa

Yleistä

• Levykiintiöt   Tässä kerrotaan kuinka paljon opiskelijalla tai henkilökunnalla on levytilaa käytössä eri palveluissa, kuten sähköpostissa.
  • Näin lukitset työasemasi   Työaseman lukitseminen tarkoittaa työaseman sulkemista niin, että käytön jatkaminen vaatii salasanaa. Annettuasi salasanasi työpöytä aukeaa samaan kohtaan, kuin mihin aiemmin sen jätit. Työasema tulee lukita aina, kun poistut työpisteeltä esimerkiksi syömään, kahville, tulostamaan tai muille asioille työpäivän aikana.
  • USB-muistitikun käyttösuosituksia   USB-muistitikku on hyvä väline tietojen siirtoon. Näillä ohjeilla saat tiedot pysymään tallessa.
  • Uudelle kannettavalle tietokoneelle kirjautuminen langattomassa verkossa (Win 10)   Nyt uudelle Windows 10 kannettavalle tietokoneelle voi kirjautua myös yhdistämällä langattomaan kampusverkkoon (jyu-staff) ennen ensimmäistä kirjautumista. Aikaisemmin tämä ensimmäinen kirjautuminen onnistui vain yhdistettynä kampusverkkoon kaapelilla/telakalla.
  • Aktiivitaulujen ohjeita ja sijainnit

AD, JYUNET

Linux

Mac

Oma kone

Tulostaminen

Windows