25.06.2018

Miten saan käyttäjätunnuksen?

Opintoja varten tarvitset käyttöösi Jyväskylän yliopiston tietoverkon käyttäjätunnuksen.

Käyttäjätunnus kannattaa aktivoida ennen opintojen alkamista. Tarvitset käyttäjätunnustasi heti opintojen alkuvaiheessa.

Käyttäjätunnuksen aktivoinnin edellytys on, että olet vastaanottanut opiskelupaikan ja tietosi löytyvät Jyväskylän yliopiston opiskelijarekisteristä. Mikäli aktivointi verkkopankin kautta ei onnistu, ei tietojasi ole rekisteröity vielä.

IT-palvelut suosittelee tunnuksen aktivoimista verkkopankkitunnuksin.

Tietoturvasyistä käyttäjätunnuksia/salasanoja ei toimiteta sähköpostitse tai puhelimitse. Tunnuksen voi noutaa monella tavalla:

A. Tunnus on mahdollista noutaa verkkopankkitunnuksilla osoitteessa https://account.jyu.fi/register/ . Tunnistautuminen tapahtuu Suomi.fi -palvelun kautta. Tunnistautumisen jälkeen tulet seuraavalle sivulle:

Täytä lomakkeen tiedot puuttuvilta osin ja korjaa esim. osoitetiedot jos ne ovat muuttuneet. Voit tehdä muutokset myös myöhemmin OMA -palvelussa.

Käyttäjätunnukseksi voit valita jonkin alasvetovalikon vaihtoehdoista. Salasanan asetusta kannattaa miettiä, käytä pieniä ja suuria kirjaimia, numeroita tai erikoismerkkejä. Millainen on hyvä salasana .

Muista lopuksi hyväksyä käyttösäännöt ja painaa Rekisteröidy -painiketta. Tunnuksilla voit kirjautua OMA -palveluun, missä voit mm. valita opiskeluaikaisen sähköpostiosoitemuodon. Suositellaan tehtäväksi samantien. OMA -palvelun käyttöohje löytyy täältä.

B. Tutorit jakavat tunnukset opiskelun alkaessa

C. Tunnuksen voi noutaa myös IT-palveluiden palvelupisteeltä. Huomioithan, että syyslukukauden alussa voit joutua jonottamaan. Muista myös ottaa henkilöllisyystodistus mukaasi.