28.08.2018

Videoneuvottelu M216-luokassa

Tässä ohjeessa neuvotaan lyhyesti videoneuvottelulaitteen käyttö M216-luokassa.

Tarkoitus
M216 VN Yleiskuva

M216 on yksi Jyväskylän yliopiston luokkatiloista, joissa on kiinteästi asennettu videoneuvottelulaite. Laitteen malli on Lifesize 220 ja IP-numero on 130.234.13.41

Valmistelut

Selvitä etäpisteen tai videoneuvottelusillan IP-numero ja/tai ilmoita M216-luokan videoneuvottelulaitteen IP-numero etäpisteeseen tai siltaoperaattorille. Varmista että sinulla on myös kännykkänumero etäpisteeseen/-pisteisiin siltä varalta, että yhteyden muodostamisessa on ongelmia tai yhteys katkeaa.

Paikanna pöydiltä seuraavat kaukosäätimet:
M216 VN Kaukosäätimet

Vasemmalta oikealle: LG-television kaukosäädin, LifeSize-videoneuvottelulaitteen kaukosäädin, Epson-videotykin kaukosäädin ja videoneuvottelulaitteen pöytämikrofoni.

Videoneuvottelun käynnistäminen

• Herätä videoneuvottelulaite valmiustilasta painamalla mitä tahansa LifeSize-kaukosäätimen näppäintä (esim. OK-nappia). Kamera kääntyy "uniasennosta" käyttövalmiiksi.
  • Käynnistä televisio LG-kaukosäätimellä. (Mikäli videoneuvottelulaitteen kuva ei näy, paina LG-kaukosäätimen ylänurkan Input-näppäintä niin, että sisääntuloksi valikoituu HDMI)
  • Ruudulla näkyy nyt videoneuvottelun aloitusvalikko:

LifeSize Alkuruutu

• Valitse kaukosäätimen nuolinäppäimillä vasemmanpuoleinen ”Videopuhelu” –kuvake ja paina OK.
  • Näppäile seuraavaksi videonumeroruutuun IP-osoite, johon haluat soittaa. Pisteen saat syötettyä  *-näppäimellä.
  • Jos IP-osoite on muotoa tunnus@domain.fi, saat syötettyä osoitteen avaamalla ruutunäppäimistön sinisellä painikkeella. @-merkki löytyy useamman kerran keltaista näppäintä painamalla.

LifeSizeVideonumero

• Kun numero on syötetty, paina kaukosäätimen yläreunasta Call –näppäintä aloittaaksesi videopuhelun.

LifeSizePuhelustatus

• Puhelustatus -ruudulta voit seurata yhteyden muodostumista. Jos tilaksi vaihtuu ”varattu”, yritä puhelua myöhemmin uudelleen.
  • Mikäli soitetaan huoneen numeroa tai PIN-koodia vaativaan siltapalveluun, saat numeroiden syöttöön tarvittavan DTMF-ohjauksen ("näppäinäänet") käyttöön painamalla numero 3:n yläpuolella olevaa painiketta (ks. oheinen kuva alapuolella).
  • Mikäli videoneuvottelun jompikumpi osapuoli käyttää tietokoneen ruutukuvan jakoa, käynnistä videotykki EPSON-kaukosäätimellä (valitse tarvittaessa kuvalähteeksi HDMI). Kamerakuvat näkyvät televisiossa ja tietokoneiden kuvat videotykin kautta. Paikallisen PC-koneen kuvanlähetys käynnistyy ja pysähtyy yhteyden aikana vihreällä näppäimellä.
  • Videoneuvottelu lopetetaan kaukosäätimen yläreunan Hang Up  –näppäimellä.
  • Kun videoneuvottelu on ohi, sammuta televisio ja videotykki. Videoneuvottelulaitetta ei tarvitse sammuttaa, se siirtyy automaattisesti virransäästötilaan.

LifeSizeKaukosaadin

Palvelukuvaukseen->