29.08.2018

Videoneuvottelu MaA 103-luokassa

Ohjeet videoneuvottelun käyttöön MaA103-luokassa

MaA103-videoneuvottelutilassa on käytössä Lifesize Express 220 -videoneuvottelujärjestelmä, jonka IP-osoite on 130.234.13.12.

Videoneuvottelun käynnistäminen

Käynnistä ensin salin AV-järjestelmät valitsemalla kosketusnäytöltä Käynnistä ja Videoneuvottelu.
Ruudulla näkyy nyt videoneuvottelun aloitusvalikko:

LifeSize Alkuruutu

Valitse kaukosäätimen nuolinäppäimillä vasemmanpuoleinen ”Videopuhelu” –kuvake ja paina OK.
Näppäile seuraavaksi videonumeroruutuun IP-osoite, johon haluat soittaa. Pisteen saat syötettyä  *-näppäimellä.

Jos IP-osoite on muotoa tunnus@domain.fi, saat syötettyä osoitteen avaamalla ruutunäppäimistön sinisellä painikkeella. @-merkki löytyy useamman kerran keltaista näppäintä painamalla.

LifeSizeVideonumero

Kun numero on syötetty, paina kaukosäätimen yläreunasta Call –näppäintä aloittaaksesi videopuhelun.

LifeSizePuhelustatus

Puhelustatus -ruudulta voit seurata yhteyden muodostumista. Jos tilaksi vaihtuu ”varattu”, yritä puhelua myöhemmin uudelleen.
Videoneuvottelu lopetetaan kaukosäätimen yläreunan Hang Up  –näppäimellä.

Mikäli soitetaan huoneen numeroa tai PIN-koodia vaativaan siltapalveluun, saat numeroiden syöttöön tarvittavan DTMF-ohjauksen ("näppäinäänet") käyttöön painamalla numero 3:n yläpuolella olevaa painiketta (ks. oheinen kuva).

LifeSizeKaukosaadin