02.10.2018

Langaton verkko (WLAN) ja Eduroam

Langaton verkko, WLAN ja eduroam.

Jyväskylän yliopiston kampusalueella ja toimipaikoissa on käytössä langaton verkko (WLAN).

Käytettävät langattomat verkot:

  • jyu-student - opiskelijoille
  • jyu-staff - henkilökunnalle
  • eduroam - liikkuvaan käyttöön
  • jyu-guest - vierailijaverkko vierailijoille

Jyväskylän yliopiston kuuluvan kannattaa käyttää jyu-staff tai jyu-student -verkkoja paikallisesti. Verkoista on pääsy intra-palveluihin. Eduroam-verkon käyttöä ja pääsyä palveluihin on rajoitettu.

Opiskelijat ja henkilökunta tarvitsee aina voimassa olevan Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksen voidakseen käyttää langatonta verkkoa. Agorasta löytyy poikkeuksellisesti avoin langaton verkko nimeltä agora-open, mutta tämän käyttö ei ole suositeltua, mikäli on mahdollista käyttää student tai staff-verkkoa.

Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnus ja salasana ei välttämättä toimi suoraan jyu-student, jyu-staff tai eduroam-verkon kanssa vaan vaativat asetuksien laittamisen.

Ohjeet ja asetukset langattoman verkon käyttöön

 Ruu aula telkkari

Eduroam - akateemisen maailman langaton verkko eduroam_trans_80pix.png

Eduroam on kansainvälinen verkkovierailujärjestelmä, joka mahdollistaa pääsyn langattomaan verkkoon eri korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten alueilla. Kirjautumisessa käytetään kunkin Eduroamissa mukana olevan organisaation omia käyttäjätunnuksia. Tämä tarkoittaa, että Eduroamin kuuluvuusalueella pystyy kirjautumaan langattomaan verkkoon käyttäen Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnusta + salasanaa.

Eduroam-palvelu on tarkoitettu ensi sijaisesti matkustavien henkilöiden käyttöön. Eduroam-verkko on käytössä sekä Jyväskylän kampusalueilla, että useissa paikoissa ympäri maailmaa.

Jos olet  Jyväskylän yliopiston henkilökunta tai opiskelija, käytä aina Jyväskylän yliopiston toimialueilla (kampus) paikalliseen käyttöön tarkoitettuja verkkoja: JYU-STAFF tai JYU-STUDENT. Näistä verkoista on pääsy yliopiston intra-verkon palveluihin. Eduroam on tarkoitettu joko kampusalueella vierailevien ulkoisten käyttäjien käyttöön tai Jyväskylän yliopiston henkilöiden käyttöön Jyväskylän ulkopuolella.

Jos kuulut Jyväskylän yliopiston henkilökuntaan tai opiskelijoihin, voit käyttää ilmaista WLAN-verkkoa Eduroamin kohdepaikoissa.

Kuuluvuusalueet (kartat ja käyttöpaikat langattomalle verkolle)

Eduroamin käyttö edellyttää aina voimassa olevan (Eduroam-palveluun liittyneen) oman organisaation käyttäjätunnuksen.

Vierailijaverkko

HUOM! Vierailijaverkko jyu-guest näyttää ulospäin avoimelta langattomalta verkolta, mutta vaatii todellisuudessa vierailijaverkon tunnuksen. Opiskelijat eivät voi saada vierailijaverkon tunnuksia!

Lisätietoa vierailijaverkosta.