31.10.2017

Hakeminen

Korkeakoulujen yhteishaku

Yhteishaussa haetaan Opintopolku.fi -palvelussa. Voit hakea kuuteen eri hakukohteeseen, mutta hyväksytyksi voit tulla vain yhteen hakukohteeseen. Opinnot voi siis aloittaa vain yhdessä pääaineessa/ koulutuksessa/ koulutusohjelmassa (koskee yhteishaussa mukana olevia hakukohteita).

Kevään 2018 korkeakoulujen yhteishaussa haet syksyllä 2018 alkaviin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin.

  • Ensimmäisenä hakuaikana 9.—24.1.2018 haetaan vieraskielisiin koulutuksiin, Taideyliopiston sekä Tampereen yliopiston teatterityön koulutuksiin.
  • Toisena hakuaikana 14.—28.3.2018 haetaan muihin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin. (kasvatustieteiden tiedekunnan haut)


Syksyn 2018 korkeakoulujen yhteishaku järjestetään 5.-19.9.2018.

Katso sivuiltamme tiedekunnan hakukohteet ja valintakoeajat.

Yhteishaussa on käytössä ns. ensikertalaisuuskiintiöt. Tutustu mitä ensikertalaisuuskiintiöillä tarkoitetaan.

Voit hakea kevään 2018 yhteishaussa suoraan myös maisterikoulutukseen (2-2,5 vuotta) soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon perusteella. Perinteisesti yhteishaussa on haettu suorittamaan sekä alempaa (kandidaatti) että ylempää (maisteri) korkeakoulututkintoa.

Hakukohteet on nimetty Opintopolku.fi -palvelussa seuraavasti:

  1. Esim. Erityispedagogiikan kandidaatti- ja maisteriohjelma, kasvatustieteen kandidaatti ja maisteri (3 v + 2 v)
  2. Esim. Erityispedagogiikan maisteriohjelma, kasvatustieteen maisteri (2 v)

Jos sinulla on ylioppilastutkinto ja lukion oppimäärä taikka ammatillinen perustutkinto (mutta ei korkeakoulututkintoa) et voi hakea suoraan maisterivaiheeseen vaan sinun tulee valita hakukohteeksi kandidaatin ja maisterin koulutus.

Erillishaut

Erillisvalinnat on suunnattu tietyille kohderyhmille. Usein erillisvalinnoissa edellytetään aiempia opintoja. Tällaisia valintoja ovat muun muassa siirto-opinto-oikeutta ja avoimen yliopiston opintojen perusteella hakevien valinnat.

Myönnetyllä opinto-oikeudella opiskelija voi suorittaa tiedekunnassa sekä kasvatustieteen kandidaatin että kasvatustieteen maisterin tutkinnon tai pelkästään kasvatustieteen maisterin tutkinnon, mikäli soveltuva korkeakoulututkinto on jo suoritettu. Avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella kandidaatin tutkintoa suorittamaan valituilla on oikeus vain kasvatustieteen kandidaatin tutkintoon. 

Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnassa on seuraavat erillishaut:

  • Avoimen väylä: Hakuaika 14.-28.3.2018 (klo 15.00)
  • Siirtohaku: Hakuaika 2.-16.5.2018 (klo 15.00)
  • KV-maisteriohjelmien haku: Hakuaika 15.11.2017-10.1.2018
  • Haku korkeakouluopintoja suorittaneille: 
    • luokanopettajan aikuiskoulutus: Hakuaika syksyllä 2018

Hakulomakkeet

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan erillisvalintoihin haetaan erillisillä, sähköisillä hakulomakkeilla Opintopolku.fi -palvelussa.

Hakemuksen liitteet

Sähköisen hakulomakkeen lisäksi tulee lähettää todistuskopiot suoritetuista opinnoista mieluiten sähköisen lomakkeen kautta. Liitteiden lähettäminen onnistuu myös postitse osoitteella: Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta, PL 35 (Ruusupuisto), 40014 Jyväskylän yliopisto tai sähköpostitse opiskelijavalinta-edu@jyu.fi. Tarkemmat tiedot tarvittavista liitteistä ja palautusaikataulut.