03.08.2016

Gradupajat: Kielikeskus tarjoaa apua gradun kirjoittamiseen

Yliopiston kielikeskus tarjoaa monipuolista tukea graduntekijöille. Sekä suomen- että englanninkielisiä gradupajoja järjestetään ympäri lukuvuoden.

Gradupajat etenevät tutkimus- ja kirjoitusprosessin mukaan siten, että Gradu vauhtiin -pajassa (XKVB001) tavoitteena on saada vauhtiin motivoitunut ja suunnitelmallinen kirjoitustyö. Tässä työpajassa gradun kieli voi olla mikä tahansa.

Raakileesta graduksi -pajassa (XKVB002) tavoitteena on saada työstettyä valmiiksi gradun ensimmäinen käsikirjoitusversio. Tämä työpaja sopii hyvin tukemaan graduseminaarin jälkeistä kirjoitusvaihetta.

Gradun viimeistely -pajassa (XKVB003) tarkoituksena on editoida käsikirjoituksesta kieleltään ja ulkoasultaan vaikuttava tutkimusraportti. Tämä paja sopii käytäväksi ennen kuin opiskelija palauttaa gradunsa. Näissä tutkimustekstin työstämiseen keskittyvissä pajoissa kirjoitetaan suomenkielisiä graduja.

Vastaavat, englanninkielistä gradua kirjoittaville tarkoitetut, pajat ovat helmikuussa 2018 alkava Academic Writing for Master’s Students: Core principles (XENB001) sekä Academic Writing for Master’s Students: Writing that flows (XENB002), mikä puolestaan alkaa maaliskuussa 2018.

Huhtikuussa 2018 järjestettävä Graduretriitti (XKVB004) on viikon mittainen ohjattu kirjoitusleiri, joka järjestetään Konneveden tutkimusasemalla. Graduretriitissä voi työstää joko suomen- tai englanninkielistä gradua, kurssiohjelma on suomeksi.

Kaikkiin pajoihin ilmoittaudutaan Korpissa. Tervetuloa mukaan!

ESITE