Agora-aula

Puuttuuko sinulta rehtorin kelpoisuus?

Oletko kiinnostunut koulutusjohtamisesta?

Koulutusjohtamisen perusopinnot 25 op

Koulutusjohtamisen perusopintokokonaisuus antaa valmiuksia toimia johtotehtävissä painottaen ihmisten johtamista. Opintojen aikana perehdytään opetushallintoon ja johtajuuteen eri näkökulmista. Opinnot on tarkoitettu opettajille ja muunlaisissa opetus- ja kasvatusalan tehtävissä toimiville sekä apulais- ja vararehtoreille. Opinnot on suunniteltu niin, että ne on mahdollista suorittaa työn ohessa.

Perusopintokokonaisuus vastaa rehtorien ja muiden koulutus- ja kasvatusalan johtajien lisääntyvään koulutustarpeeseen ja tarjoaa mahdollisuuden kouluttautua mm. rehtoriuteen ammattina, omana professiona. Instituutissa näemme, että rehtorin toiminnalla niin oppilaitoksen sisällä yhdessä henkilökunnan kanssa kuin oppilaitoksen ulkopuolella yhteistyöverkostoissa ja sidosryhmissä on merkittävä osa suomalaisen yhteiskunnan kehittämisessä ja tulevaisuuden rakentamisessa.

Opintokokonaisuudessa

• opit tuntemaan kasvatus- ja koulutusalan johtotehtävien osa-alueet, erityispiirteet ja vaateet johtajuudelle
  • perehdyt opetushallintoon, johtajuuteen ja vuorovaikutukseen
  • tutustut tutorin ja oman mentorin ohjauksessa koulutusjohtajan arjen työhön yhteistyöoppilaitoksessa
  • laadit oman johtajuusfilosofiasi perustan
  • opiskelet monimuotoisesti puolitoista vuotta työn ohessa
  • saat yliopistolliset opetushallinnon opinnot rehtorin kelpoisuuteen kuuluvana opetushallinnon osaamista koskevana vaihtoehtona (KelpoA 986/98 siihen tehtyine muutoksineen)

Opetussuunnitelma
Perusopinnoissa rakennat itsellesi johtamisen kivijalkaa

Suoritustavat

• aktiivinen osallistuminen lähijaksoille
  • verkkoympäristössä tapahtuva opiskelu
  • kirjallisten oppimistehtävien suorittaminen
  • yksi kirjallinen kuulustelu

Haku syksyllä 2019 aloittavaan ryhmään on päättynyt. Kysy lisää vapaista paikoista!

Koulutukseen sisältyy 10 kaksipäiväistä lähijaksoa (pe-la) Jyväskylässä. Koulutus alkaa syyskuussa 2019.

1. lähijakso       27.-28.9.2019
2. lähijakso       25.-26.10.2019
3. lähijakso       22.-23.11.2019
4. lähijakso       10.-11.1.2020
5. lähijakso       7.-8.2.2020
6. lähijakso       20.-21.3.2020
7. lähijakso       10.-11.6.2020 (ke-to!)
8. lähijakso       11.-12.9.2020
9. lähijakso       2.-3.10.2020
10. lähijakso     6.-7.11.2020

Koulutuksen hinta: 2814,50 €, maksu voidaan suorittaa useassa erässä. Opiskelijakiintiössä valituille opintokokonaisuus on maksuton.

Hakeminen perusopintoihin

Anu Sopanen, koulutuspäällikkö