Perhetutkimuskeskus

Perhetutkimuskeskus, Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta, Jyväskylän yliopisto

null

Jyväskylän yliopiston Perhetutkimuskeskus on vuonna 1990 perustettu monitieteinen tutkimuskeskus, jonka päätieteenalat ovat kasvatustieteet, psykologia ja sosiaalitieteet. Tutkimuksen kohteena ovat erilaiset perheeseen liittyvät ilmiöt, kuten lapsiperheiden hyvinvointi ja moninaiset perhesuhteet. Tutkimuksen lisäksi keskuksen tehtävänä on edistää sekä tohtorikoulutusta että post doc -tutkimusta. Keskus koordinoi vuosina 2003-2015 valtakunnallista ja monitieteistä Perhetutkimuksen tohtoriohjelmaa. Tavoitteena on lisäksi välittää tieteellistä tutkimustietoa käytäntöön ja osallistua perheistä käytävään keskusteluun.

 

Tapahtumia

Seuraavat Perhetutkimuksen päivät "Elämänkulku ja sukupolvet" järjestetään Tampereella 19.–20.4.2018. Edelliset perhetutkimuksen päivät pidettiin Helsingissä keväällä 2016.

Lapsuudentutkimuksen konferenssi:  Childhood and Materiality, the VIII Conference on Childhood Studies, Jyväskylä 7-9.5.2018

Seuraava ESFR (European Society for Family Relations) kongressi järjestetään 5.-8.9.2018 Portossa, Portugalissa. Edellinen ESFR-konferenssi järjestettiin Dortmundissa syyskuussa 2016.

Seuraava Interpersonal Violence Interventions - Social and Cultural Perspectives (IPVI) konferenssi järjestetään Jyväskylässä 10.-12.6.2020.